Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η άποψή μου για την παραίτηση Μεννή

Γράφει ο Αριστείδης Ζαννίκος

Παραμονές των Δημοτικών εκλογών του 2019, συνάντησα τυχαία τον Μάρκο Μεννή, υποψήφιο με την Παράταξη του φίλου Κώστα Τριαντάφυλλου. Χωρίς περιστροφές του είπα:

-Μάρκο, χαρά στο κουράγιο σου. Στα 73 σου ξανά υποψήφιος; Το σκέφτηκες καλά;

-Αριστείδη, μού απάντησε, αν βγούμε εμείς, θέλω να βοηθήσω να γίνουν τρία-τέσσερα πράγματα που δεν τα πρόλαβα ως Δήμαρχος Χίου. Αν βρεθούμε στην Αντιπολίτευση, γρήγορα “θα πάω σπίτι μου”. Θυμίζω ότι το σπίτι του Μάρκου είναι στη Βολισσό και ο Μάρκος ήδη έκλεισε τα 75 έχοντας αρκετά προβλήματα υγείας, όπως όλοι εμείς, οι έχοντες αρκετά χρόνια “στην πλάτη”.

Άρα, μάλλον καθυστερημένα παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Μάρκος.

Πιθανά αρκετοί θα εκπλαγούν, αν διαβάσουν τις παρακάτω γραμμές:

-Ο Μάρκος, ακόμη και στα 75 του, παραμένει ενθουσιώδης θιασώτης της προώθησης και ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Ήδη, ολόκληρος ο Κόσμος, η Ευρώπη και βεβαίως η Ελλάδα, έχουν αρχίσει να “τρέχουν” τεράστια προγράμματα υπέρ των ήπιων μορφών ενέργειας (αιολικής, ηλιακής, υδροηλεκτρικά, κ.λπ.) προκειμένου να απεξαρτηθεί ο πλανήτης από τα ρυπογόνα καύσιμα (λιγνίτη, πετρέλαιο κ.λπ.) τα οποία, μετά βεβαιότητος, οδηγούν τον πλανήτη μας σε βίαιη καταστροφή μέσω της κλιματικής αλλαγής.

Ο Μάρκος λοιπόν, ακόμη και τώρα, ως Πρόεδρος της ΠΕΔΗΒ Α.Ε. (γνωστής ως “Προμηθευτική”), με συνεργάτες του τεχνικούς, έχει εκπονήσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για επέκταση των ήπιων μορφών ενέργειας και στο νησί μας. Ένα σχέδιο που θα μπορούσε (και πρέπει) να τύχει της στήριξης τόσο του Δήμου Χίου όσο και του αρμόδιου Κρατικού Φορέα στον οποίον σήμερα προΐσταται ο συμπατριώτης μας, πρώην Βουλευτής Χίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Αν λοιπόν ο Μάρκος καλώς έπραξε και παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο, αν φύγει τώρα και από την “Προμηθευτική”. Βέβαια, επ’ αυτού, τον λόγον έχουν άλλοι, κυρίως ο ίδιος ο Μάρκος, και η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος και Δημοτικές Παρατάξεις). Ο λόγος λοιπόν σ’ αυτούς, ελπίζοντας ότι, κατά το κοινώς λεγόμενο, θα μπορέσουν “να τετραγωνίσουν τον κύκλο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο δημοσιογράφος Granit Sokolaj αποκάλυψε ότι υπάρχουν νεκρά ποντίκια και πουλιά στις αποθήκες αλευριού στην πόλη Φίερ. Ο Σοκολάι έκανε τα σχόλια στην εκπομπή...

ΕΘΝΙΚΑ

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Αθήνα και τη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και...

ΧΙΟΣ

Σε ιατρική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα αναθέτει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου την ακτινοδιαγνωστική επιμελητεία του ακτινολογικού τμήματος στις ώρες των εφημεριών,...

ΧΙΟΣ

Απαγχονισμένος βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 29/11 σε χωράφι δίπλα στο σπίτι του 62χρονος καθηγητής στην περιοχή του Κάμπου στη Χίο. Τα αιτία παραμένουν...

Advertisement