Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κάποιοι έχτισαν καριέρα στο μεταναστευτικό – Τι άλλο θα βρουν να πουν τώρα;

Σε πλήρη κατάρρευση βρίσκονται τα επιχειρήματα όσων υποστήριζαν και συνεχίζουν να διαδίδουν μία ψευδή εικόνα χάους και ανασφάλειας στα νησιά μας και την Χίο, όσον αφορά το μεταναστευτικό και την διαχείρισή του.

Η κυβερνητική πολιτική όμως τους διέψευσε, αφού σήμερα όχι μόνο ελέγχονται οι ροές, αλλά πολύ περισσότερο η Ελλάδα έχει ανακτήσει το κύρος της διεθνώς, με την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθρεμπορίας ανθρώπων, διασφαλίζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Και ποιος δεν θυμάται όσους φώναζαν πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τις ροές. Και ποιος δεν θυμάται όσους έκαναν καριέρα πάνω στο μεταναστευτικό και τον πόνο τόσο των ξενιτεμένων όσο και των ντόπιων πληθυσμών που έβλεπαν τον τόπο τους να βρίσκεται υπό διάλυση από τις ανερμάτιστες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πολιτικές ομάδες υποστήριζαν από την μία πως η αποσυμφόρηση των νησιών μας δεν θα είναι εφικτή, από την άλλη πως δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας μετανάστης και την ίδια ώρα έκαναν τα στραβά μάτια στην λειτουργία των απαράδεκτων δομών που δυσφήμιζαν την χώρα μας διεθνώς.

Η πραγματικότητα σήμερα είναι διαφορετική, είτε τους αρέσει είτε όχι. Πλέον όχι μόνο έχουν αποσυμφορηθεί τα νησιά, που είχαν υποστεί όλο το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά δημιουργούνται οι συνθήκες εκείνες που δεν θα επιτρέψουν ξανά να οδηγηθεί η κοινωνία και η πολιτεία σε αδιέξοδο.

Παράλληλα, πίστευαν ότι δεν θα μπορέσει να ελεγχθεί η πανδημία, και πρότειναν μάλιστα τη μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων σε κρουαζιερόπλοια. Κι όμως, και η πανδημία ελέγχθηκε, με τη δημιουργία κέντρων καραντίνας, και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εμβολιάστηκαν, και δημιουργήθηκε από τον πληθυσμό αυτό ανοσία, και η κοινωνία έμεινε τελικά ασφαλής.

Μέσα από συγκεντρώσεις, συνελεύσεις και διαδηλώσεις-λιγοστών ατόμων- προέτρεπαν μάλιστα, την κοινωνία να ξεσηκωθεί με το επιχείρημα ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στα νησιά και ότι οι δομές δεν θα κλείσουν. Σήμερα, οι μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά είναι ελάχιστοι, ενώ παράλληλα φεύγουν καθημερινά ομάδες ατόμων, συνεχίζοντας τη ραγδαία μείωση των πληθυσμών αυτών στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Το Βαθύ άδειασε πλήρως, και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου παραδίδεται στο Δήμο. Οι παλιές δομές κλείνουν και στη θέση τους δημιουργούνται νέα Κλειστά Ελεγχόμενα Κέντρα, έτσι ώστε η χώρα μας είναι πλήρως οχυρωμένη και οργανωμένη σε περίπτωση έξαρσης νέων μεταναστευτικών ροών.

Όλοι όσοι θεωρούσαν ότι οι δομές θα είναι γεμάτες, διαψεύστηκαν από την κυβερνητική πολιτική. Ενδεικτικά, στη Σάμο, αυτή τη στιγμή διαμένουν 300 άτομα, ενώ η χωρητικότητα της δομής είναι χωρητικότητα των 3.000 ατόμων. Η Κυβέρνηση επέλεξε την στρατηγική αποκλιμάκωση της κρίσης, και την ίδια στιγμή εξασφάλισε την προστασία της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε μελλοντική κρίση, με την δημιουργία αποτρεπτικών παραγόντων εκμετάλλευσης της μοιραίας γεωγραφικής της θέσης.

Η πλειονότητα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται την ριζική αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί και προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και μικρή μερίδα εκείνων που συνεχίζουν να αντιδρούν για δικούς τους λόγους. Άραγε, μετά από όλα όσα προαναφέρθηκαν, τι άλλο θα βρουν να πουν; Ωστόσο, όποτε και εάν βρουν κάτι να πουν, οφείλουν πρώτα να εντοπίσουν πόσα από αυτά προσβλέπουν τελικά στο κοινό καλό, και να τα διαχωρίσουν από όλα εκείνα που αποβλέπουν τελικά στο ίδιον συμφέρον τους. Ως πολίτες αυτού του τόπου, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση και η κυβερνητική πολιτική υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, το οποίο πράγματι πολλές φορές συγκρούεται με ατομικά και πολιτικά συμφέροντα. Γνώμονας και πυξίδα όμως της είναι πάντοτε το συμφέρον του τόπου.

Εν κατακλείδι, το Αιγαίο δεν αποτελεί πλέον πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών. Τα νησιά δεν αποτελούν πλέον καταφύγιο κυκλωμάτων λαθρεμπορίας. Η Ελλάδα παρέχει στους μετανάστες και τους πρόσφυγες τη συνδρομή που χρειάζονται στα πλαίσια εφαρμογής και τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και την ίδια στιγμή δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών, αποβλέποντας στην ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement