Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με σύνθημα «Ζήσε το όνειρο των Χριστουγέννων στη Χίο» οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Με το σύνθημα «Ζήσε το όνειρο των Χριστουγέννων στη Χίο» ο σχεδιασμός των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώσει ο Δήμος Χίου κι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από τις 17 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Έτσι μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις γιορτές στο νησί της Χίου.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων, η δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, με όραμα να θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους την παιδικότητα, τα αγνά χρόνια, ζώντας ο καθένας το δικό που όνειρο στο νησί της Χίου. Σε αυτήν την προσπάθεια σπουδαίο ρόλο θα διαδραματίσουν οι Πρόσκοποι, οι Οδηγοί, το ΙΕΚ Χίου, η Φιλαρμονική, το Μουσικό Σχολείο, η Χορωδία Χίου, οι Θεατροποιοί, οι Ποδηλάτες, το Chios Running, η Μυρωδάτη Χίος, καθώς και τοπικοί καλλιτέχνες που όλοι μαζί θα ενώσουν μεράκι και δυνάμεις, παρουσιάζοντας ένα πλέγμα καθημερινών δράσεων.

«Με αισιοδοξία και τηρώντας πιστά τα μέτρα για την πανδημία διοργανώσαμε εκδηλώσεις, εκμεταλλευόμενοι τόσο τους καλλιτέχνες του τόπου μας, όσο και φορείς που ανταποκρίθηκαν στις προτάσεις συνεργασίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρματζης, εκφράζοντας τις θερμές τους ευχαριστίες στο τμήμα ηλεκτροφωτισμού, που χωρίς τη πολύτιμη βοήθειά τους η Χίος δεν θα είχε φωτιστεί τόσο γιορτινά, καθώς κι όλους όσους συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια.

Όπως εξήγησε, ο κ. Κάρμαντζης στόχος είναι κάθε Χριστούγεννα που έρχονται να είναι πιο φωτεινά από τις προηγούμενες χρονιές: «Εύχομαι στους δημότες, χαρούμενα Χριστούγεννα. Δεν αρκεί ο εξωτερικός φωτισμός της πόλης και των χωριών, αλλά σημαντικό είναι να στολίσουμε με φως και τον εσωτερικό μας κόσμο. Όταν είναι φωτεινό το μέσα μας, τότε αυτό θα βγει προς τα έξω», προσθέτοντας ότι ο Δήμος Χίου έχει ετοιμάσει ένα σύντομο και όμορφο βίντεο, αναδεικνύοντας το νησί μας, αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να έχουμε πιο ξεχωριστές γιορτές.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχός Παιδείας & Πρόνοιας, κ. Γιώργος Πατεριμός, ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση Πρόνοιας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου ενόψει των Χριστουγέννων, εξακολουθούν να δίνουν έμφαση στην υλοποίηση δράσεων πρόνοιας, μέριμνας και υποστήριξης, κυρίως των ευπαθών ομάδων πολιτών και των άπορων οικογενειών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα διαμορφωθεί ένα περίπτερο στο κέντρο της πλατείας, από τις 17-24 Δεκεμβρίου, με σκοπό την άμεση ενημέρωση των δημοτών, καθώς και την προσφορά δώρων και παιχνιδιών που θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να δοθούν σε μικρούς φίλους που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, σημείωσε ότι βρίσκονται ήδη τοποθετημένα τα «Καλάθια αγάπης» σε επιλεγμένα Σούπερ Μάρκετ του νησιού μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Τέλος, η συνεργάτης του Δημάρχου Χίου, κα Μαριέττα Παπά, επεσήμανε ότι ο στολισμός στην Κεντρική Πλατεία της Χίου δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς αναμένεται να μπουν οι τελευταίες πινελιές, οι οποίες θα δώσουν την αίσθηση ενός παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου χωριού με τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά και τις νεράιδες που θα συναπαρτίσουν το όνειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

Advertisement