Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Λύκειο Καλλιμασιάς «πήγε» Δημαρχείο – Ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

Επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο δημιουργίας Δημοτικού Συμβούλιου Νέων στο Δήμο Χίο, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλέαρχο Χρύση να υπογραμμίζει ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου η παραπάνω πρωτοβουλία να αρχίσει να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα απαρτίζεται από μερίδα μαθητών/μαθητριών, κάθε φορά από διαφορετικά σχολεία. Έτσι ο Δήμος Χίου θα έχει την ευκαιρία να αφουγκράζεται τις απορίες, τους προβληματισμούς, αλλά και τις ανάγκες των νέων.

Μια πρώτη αρχή στην κατεύθυνση αυτή αποτέλεσε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων από το Λύκειο της Καλλιμασιάς το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στο Δήμο Χίου.

Μία πρώτη αρχή σε όλο αυτό το εγχείρημα θα μπορούσε να θεωρεηθεί η επίσκεψη του Λυκείου Καλλιμασιάς. Ειδικότερα, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου κάθισαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου Καλλιμασιάς, οι οποίοι εξέφρασαν τις απορίες τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους τόσο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλέαρχο Χρύση, όσο και στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Γιώργο Χριστάκη για το κομμάτι της ανάπτυξη του τουρισμού στη Χίο.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την λειτουργία του Δήμου Χίου, για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής στο θέμα της τουριστικής προβολής του νησιού, για τα χρόνια προβλήματα των μεγάλων έργων της Χίου κι αν αυτά προχωράμε, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και για την ψυχαγωγία των νέων.

«Στόχος μας να εξοικειώσουμε τα παιδιά μας με το θεσμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Όλα αυτά είναι θέματα που έχουν θέσει τα παιδιά και θα απαντηθούν από τους αρμόδιους της κάθε υπηρεσίας», επισημαίνοντας ότι από τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Χίου θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement