Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Λιθί-Αγιάσματα»: Η Χίος απέκτησε μία νέα πεζοπορική διαδρομή 92 χλμ 

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης.

Δημοσιογράφοι από το εξωτερικό βρίσκονται στο νησί της Χίου για να δώσουν τη δική τους οπτική γωνία για την πεζοπορική διαδρομή, ενώ παράλληλα στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης θα προβληθεί τουριστικά το νησί μας.

Μέσα από την πεζοπορική διαδρομή των 92 χλμ «Λιθί-Αγιάσματα» θα αναδειχθεί η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Χίου, η φύση και η βιοποικιλία της (ορχιδέες/αρωματικά φυτά κλπ.), ενώ παράλληλα θα αναδειχθούν μνημεία, οικισμοί, χωριά και παρθένες ακτές.

Για τη δημιουργία της νέας πεζοπορικής διαδρομής χρειάστηκε διάνοιξη νέων δρόμων, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον οθωμανικό δρόμο. Επίσης, έχει γίνει αποκατάσταση βατότητας, ούτως ώστε ο πεζοπόρος να κινείται με ασφάλεια, κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις, κατασκευή ξύλινων γεφυρών, αλλά και ξυλοκατασκευές (δημιουργία σκαλοπατιών από ξύλο ή πέτρα). Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία ειδικές σημάνσεις με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που κατευθύνουν τον πεζοπόρο για την διαδρομή, η οποία θα είναι αμφίδρομη ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή, η Περιφερειακή Αρχή εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί να αναδείξει τον τουρισμό μέσα από δράσεις που βοηθούν τον ξένο επισκέπτη να γνωρίσει καλύτερα το νησί μας: «Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή ήταν ένας αγώνας δρόμου, ο οποίος ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου το 2015 και καταλήξαμε στο 2021 όπου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναδείξουμε στον κόσμο αυτήν την πεζοπορική διαδρομή, προκειμένου να αγαπηθεί όχι μόνο από τους Χιώτες, αλλά και απ’ όλον τον κόσμο», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική ιδέα για τη δημιουργία της παραπάνω διαδρομής ήρθε έπειτα από πρόταση/σκέψη του Συλλόγου «Φίλοι Μονοπατιών Χίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement