Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαξίμου στηρίζει Μηταράκη», γράφει η «Καθημερινή» για την ανοιχτή ομιλία στο Ομήρειο

Ως επιβεβαίωση του σχολιασμού του xiakoslaos.gr για την πρόσφατη ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη Μηταράκη, έρχεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σχετικά με τη στήριξη της κυβέρνησης σε ανώτατο επίπεδο στους χειρισμούς στο μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, σήμερα, η Καθημερινή, φιλοξενεί μονόστηλο στην στήλη, «Θεωρείο», που υπογράφει ο δημοσιογράφος, Σταύρος Παπαντωνίου, με τίτλο «Μαξίμου στηρίζει Μηταράκη». Η δημοσίευση αυτή γίνεται ως σχολιασμός στην ομιλία που έδωσε ο κ. Μηταράκης στο Ομήρειο, στην οποία έδωσε το «παρών» ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης.

Όπως πρώτος ο xiakoslaos.gr σχολίασε την επομένη της ομιλίας, έτσι και η Καθημερινή, μεταφέροντας εκτός από παρατήρηση και ρεπορτάζ (όπως άλλωστε συνηθίζει η συγκεκριμένη στήλη), σημειώνει πως η παρουσία του κ. Νέζη αποτελεί μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

«Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού που χειρίζεται κατά κόρον κομματικά ζητήματα έστειλε με την παρουσία του μήνυμα στήριξης του Μαξίμου στον υπουργό αλλά ταυτόχρονα η παρουσία του έστελνε πολλαπλά μηνύματα και στα τοπικά γαλάζια στελέχη που σέρνουν τον χορό των αντιδράσεων για τη δομή στο νησί», γράφει χαρακτηριστικά το «Θεωρείο» της Καθημερινής.

Παράλληλα σπεύδει να τονίσει πως η πολιτική Μηταράκη στο μεταναστευτικό είναι πολιτική Μαξίμου, μεταφέροντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άποψη πως το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Νότης Μηταράκης, σε πλήρη συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιεί τον κυβερνητικό σχεδιασμό που αποτελεί και εθνικό σχεδιασμό.

Άλλωστε αυτός, έχει αποτέλεσμα όχι μόνο στο πεδίο, με τον έλεγχο του ζητήματος και την ελαχιστοποίηση των ροών αλλά και με την αντίληψη των πολιτών οι οποίοι σε συντριπτικό ποσοστό βλέπουν την βελτίωση της κατάστασης στην πράξη.

Γράφει συγκεκριμένα στο Θεωρείο της Καθημερινής ο Σταύρος Παπαντωνίου:

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στην τελευταία ανοιχτή εκδήλωση που έκανε ο Ν. Μηταράκης στη Χίο με θέμα τι άλλο το μεταναστευτικό στο νησί βρέθηκε δίπλα του ο Θ. Νέζης. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού που χειρίζεται κατά κόρον κομματικά ζητήματα έστειλε με την παρουσία του μήνυμα στήριξης του Μαξίμου στον υπουργό αλλά ταυτόχρονα η παρουσία του έστελνε πολλαπλά μηνύματα και στα τοπικά γαλάζια στελέχη που σέρνουν τον χορό των αντιδράσεων για τη δομή στο νησί. Το μήνυμα κωδικοποιείται ως εξής η πολιτική Μηταράκη είναι πολιτική Μαξίμου η κυβέρνηση επιδιώκει και αναζητεί τη συναίνεση και τη συζήτηση αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ομάδα του ΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΥ έλαβε μέρος στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης  Παίδων – Κορασίδων για το έτος 2021-22. Αναλυτικά τα...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και φέτος, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai ξεχωρίζει για την αισθητική της, αλλά και την τεχνολογία ασφάλειας που ενσωματώνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο πλαίσιο του στρατηγικού του στόχου για ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας   μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με επιχειρήσεις και Φορείς – Οργανισμούς διαμόρφωσης τουριστικής πολιτικής,...