Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Μηταράκη σε Σ. Μιχαηλίδη, Γ. Μαλαφή και Π. Βρουλή για μηνιαία εποικοδομητική συνεργασία

Με επιστολή του ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης καλωσορίζει τη νέα χρονιά, καλώντας τον έτερο Βουλευτή Χίου Σταύρο Μιχαηλίδη, τον Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή να καθιερώσουν μία τακτική μηνιαία συνάντηση.

Σκοπός των συναντήσεων, όπως προτείνει ο κ. Μηταράκης στην επιστολή του, είναι αφενός να γίνει παραγωγική συζήτηση για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του νησιού με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, ώστε να δοθεί προοπτική στη νέα γενιά, αφετέρου να διεξαχθεί παραγωγική συζήτηση για την πορεία των μεγάλων έργων, τα ζητήματα που αφορούν στην επικαιρότητα και απασχολούν τους κατοίκους της Χίου, αλλά και για περαιτέρω στόχους, προτάσεις και ιδέες που προάγουν το συμφέρον των πολιτών και του τόπου μας.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Μηταράκη:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την ολοκλήρωση των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, θεωρώ ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενώσουμε δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και την πρόοδο του νησιού μας.

Η Χίος, παρά την μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις για τις επόμενες δεκαετίες. Χρειάζεται λοιπόν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Για να έχει προοπτική η νέα γενιά.

Εκτός από τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα περίοδο και απαιτούν την βέλτιστη συνεργασία των αιρετών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Η συνεργασία αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική σε έργα που εμπλέκουν την κεντρική Κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ & Β’ Βαθμού. Καταγράφοντας τον ρόλο του καθενός, όπως με επιτυχία είχε γίνει προ ετών με το μνημόνιο συνεργασίας για το Αεροδρόμιο της Χίου.

Θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία αφορούν:

  • τα κρίσιμα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη (επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου, αναβάθμιση κτηριακών υποδομών, νέο δικαστικό μέγαρο, φράγμα Κόρης Γεφύρι, νέο Τελωνείο, Master Plan Λιμένος Χίου κλπ.),
  • τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ύδρευση της Χίου και ποσοτικά και ποιοτικά (πόσιμο νερό στη βρύση),
  • την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης και της δημόσιας υγείας, μέσω της διαρκούς αναβάθμισης του νοσοκομείου Χίου και των κέντρων υγείας,
  • την προώθηση της μαστίχας και του τουριστικού προϊόντος της Χίου, μέσω της διαφήμισης και προβολής των φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών πλεονεκτημάτων μας, της βελτίωσης των υποδομών και των υπηρεσιών, καθώς και της δημιουργίας νέων μορφών εναλλακτικής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Γι’ αυτά και για πολλά άλλα θέματα που αφορούν στη Χίο, είμαι στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους διακριτούς μας ρόλους. Είμαι πεπεισμένος ότι με την ενότητα και τη συλλογική προσπάθεια, θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη Χίο σε ένα καλύτερο μέλλον, που θα φέρει άμεσα οφέλη στον τόπο μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Για τον σκοπό αυτό, προτείνω να καθιερώσουμε εκ νέου μία τακτική μηνιαία συνάντηση, ξεκινώντας από τον τρέχοντα μήνα, όπου θα μπορούμε να συζητάμε περαιτέρω τους στόχους, τις προτάσεις και τις ιδέες μας.

Γνωρίζω ότι είχαμε ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν, τότε δυστυχώς η μεταναστευτική κρίση είχε μονοπωλήσει την συζήτηση χωρίς παραγωγικό αποτέλεσμα. Σήμερα η συγκυρία είναι εμφανώς καλύτερη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και τις οικογένειες σας, καλή χρονιά, με υγεία και ευημερία!

Με εκτίμηση,
Νότης Μηταράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement