Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Δένδια και Ταχιάο ο Νότης Μηταράκης για την πορεία των έργων της Χίου

Μηταράκης: Ο δικός μου ρόλος, η δική μου αφοσίωση και σκληρή δουλειά είναι όπου υπάρχουν προβλήματα, να αντιμετωπίζονται

Διαδοχικές συναντήσεις για την πορεία των μεγάλων έργων της Χίου είχε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος υπέγραψε την αποδοχή ανάληψης κατασκευής από τις ένοπλες δυνάμεις, του έργου του Τελωνείου Χίου, για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Ο κ. Μηταράκης πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Νίκο Ταχιάο, με τον οποίο συζήτησε για την πορεία των έργων του Αεροδρομίου, το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, και το Δικαστικό Μέγαρο. Ο κ. Ταχιάος διαβεβαίωσε τον κ. Μηταράκη ότι το Υπουργείο δεν θα δεχθεί αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και θα προβεί σε όποια απαραίτητη ενέργεια χρειάζεται, σε περίπτωση που το έργο δεν ξεκινήσει τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, τον ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα το νησί της Χίου, για να αξιολογήσει και ο ίδιος την πορεία των έργων υποδομής.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρωταρχικός στόχος της θητείας μου είναι να ολοκληρώσουμε αυτό που ονομάζω «τα έργα της γενιάς μας». Στην πρώτη κυβερνητική τετραετία 2019-2023 χρηματοδοτήσαμε όλα τα έργα που είχαμε ανακοινώσει, συμβασιοποιήσαμε, εγκαταστήσαμε εργολάβους, ξεκίνησε η κατασκευή των έργων. Κάποια έργα προχωράνε ταχύτερα. Κάποια έργα με ανησυχούν, πάνε πιο αργά. Αλλά εδώ, δεν οφείλεται στο κράτος. Δεν οφείλεται στα Υπουργεία η όποια καθυστέρηση. Αλλά ο δικός μου ρόλος είναι να παρακολουθώ συστηματικά την εξέλιξή τους και να βρίσκω λύσεις.

Σήμερα συναντήθηκα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος υπέγραψε την αποδοχή της ανάληψης από τις ένοπλες δυνάμεις της κατασκευής, για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου, του νέου Τελωνείου στο λιμάνι της Χίου. Σας θυμίζω ότι 90% περίπου των ξένων τουριστών που έρχονται στο νησί μας, έρχονται από το λιμάνι. Με πλήρη χρηματοδότηση που υπογράφηκε προ διετίας από εμένα ως Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και με την ευθύνη πλέον των ενόπλων δυνάμεων θα κατασκευαστεί αυτό το κρίσιμο έργο.

Νωρίτερα συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Υποδομών, τον κ. Νίκο Ταχιάο. Συζητήσαμε το έργο του αεροδρομίου. Η κατασκευή του κτηρίου προχωράει εντός χρονοδιαγραμμάτων. Μας ανησυχεί η καθυστέρηση που υπάρχει στην επέκταση του διαδρόμου. Έχει υπογραφεί τον Δεκέμβριο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να βρεθούν τα απαραίτητα υλικά για να προχωρήσει το έργο. Τώρα είναι η ευθύνη του εργολάβου να τελειώσει το έργο. Το Υπουργείο δεν θα δεχθεί αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και θα προβεί σε όποια απαραίτητη ενέργεια χρειάζεται, σε περίπτωση που το έργο δεν ξεκινήσει τους επόμενους μήνες. Ο κ. Υφυπουργός θα επισκεφθεί σύντομα τη Χίο για να δει το έργο από κοντά.

Συζητήσαμε επίσης το έργο Φράγμα Κόρης Γεφύρι. Όπως γνωρίζετε, έχει ολοκληρωθεί το 92% του έργου. Εκκρεμούν κάποιες συμπληρωματικές συμβάσεις. Εξασφαλίσαμε ότι αυτές θα χρηματοδοτηθούν φέτος. Ευελπιστώ το φθινόπωρο να αρχίσει η πλήρωση με νερό, μετά από τόσες δεκαετίες που το συζητάμε του έργου για το Κόρης Γεφύρι.

Τέλος, συζητήσαμε για το Δικαστικό Μέγαρο. Πράγματι υπάρχει καθυστέρηση, και πάλι δεν είναι ευθύνη του δημοσίου. Ενημερώθηκα ότι ο εργολάβος θα επανεκκινήσει το εργοτάξιο τις επόμενες εβδομάδες. Και αυτό το έργο θα το παρακολουθούμε συστηματικά.

Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς πολλές φορές στα δημόσια έργα υπάρχουν καθυστερήσεις. Ο δικός μου ρόλος, η δική μου αφοσίωση, η δική μου σκληρή δουλειά είναι όπου υπάρχουν προβλήματα, αυτά να αντιμετωπίζονται, και συστηματικά, όπως κάνω και σήμερα να επικοινωνώ μαζί σας την πρόοδο αυτής της δουλειάς.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement