Ο Έλον Μασκ ανακήρυξε την τεχνητή νοημοσύνη «μία από τις πιο ανατρεπτικές δυνάμεις στην ιστορία» σε μια καθιστή συνομιλία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, κλείνοντας την εναρκτήρια Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι Σούνακ και Μασκ συζήτησαν πώς η ψηφιακή υπερ-νοημοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει τον κόσμο και πως πρέπει να υπάρχει ρύθμιση με τον ίδιο τρόπο όπως οι βιομηχανίες, η αεροπορία και τα αυτοκίνητα.
ο Μασκ επανέλαβε την «αρκετά ουτοπική» πεποίθησή του ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «εποχή αφθονίας» χωρίς «καμία έλλειψη αγαθών και υπηρεσιών». Λέει επίσης, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μέλλον όπου «δεν θα χρειάζεται εργασία» και οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ένα παγκόσμιο υψηλό εισόδημα. Ανέφερε έναν κόσμο δασκάλων τεχνητής νοημοσύνης και συντροφικότητας για ανθρώπους όπως ο γιος του που έχει μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολία να κάνει φίλους.
Οι δύο άνδρες είχαν μια συνομιλία όπου ο Σούνακ έπαιρνε συνέντευξη από τον Έλον Μασκ. Η συνέντευξη μάλιστα, έγινε σε έναν κυβερνητικό χώρο στο κεντρικό Λονδίνο που χρησιμοποιείται συχνά για διπλωματικούς σκοπούς.
Το όλο εγχείρημα έγινε δεκτό με αρνητικά σχόλια από τους πολιτικούς αναλυτές με σχόλια όπως “πολύ περίεργη”. Ακούστηκαν σχόλια όπως “ένας πλούσιος άντρας έπαιρνε συνέντευξη από έναν πάρα πολύ πλούσιο άντρα για το εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει την ανάγκη εργαζόμενων, και αυτό δεν φαίνεται να έχει τον αντίκτυπο που επιθυμεί ο Σούνακ στον μέσο ψηφοφόρο”.
Η κριτική είναι ότι ο Ρίσι Σούνακ ήθελε να ανεβάσει τα ποσοστά δημοφιλίας του με αυτή τη συνύπαρξη επί σκηνής, και κάποιοι έφτασαν να που ότι θέλει ίσως μία μελλοντική συνεργασία με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας αφότου φύγει από τη Ντάουνινγκ Στρίτ όπως έκανε ο Νικ Κλεγκ που πήγε στο Φέισμπουκ.
