Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μία «περίεργη» συνέντευξη από τον Ρίσι Σούνακ στον Έλον Μασκ για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Έλον Μασκ ανακήρυξε την τεχνητή νοημοσύνη «μία από τις πιο ανατρεπτικές δυνάμεις στην ιστορία» σε μια καθιστή συνομιλία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, κλείνοντας την εναρκτήρια Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Σούνακ και Μασκ συζήτησαν πώς η ψηφιακή υπερ-νοημοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει τον κόσμο και πως πρέπει να υπάρχει ρύθμιση με τον ίδιο τρόπο όπως οι βιομηχανίες, η αεροπορία και τα αυτοκίνητα.

ο Μασκ επανέλαβε την «αρκετά ουτοπική» πεποίθησή του ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «εποχή αφθονίας» χωρίς «καμία έλλειψη αγαθών και υπηρεσιών». Λέει επίσης, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μέλλον όπου «δεν θα χρειάζεται εργασία» και οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ένα παγκόσμιο υψηλό εισόδημα. Ανέφερε έναν κόσμο δασκάλων τεχνητής νοημοσύνης και συντροφικότητας για ανθρώπους όπως ο γιος του που έχει μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολία να κάνει φίλους.

Οι δύο άνδρες είχαν μια συνομιλία όπου ο Σούνακ έπαιρνε συνέντευξη από τον Έλον Μασκ. Η συνέντευξη μάλιστα, έγινε σε έναν κυβερνητικό χώρο στο κεντρικό Λονδίνο που χρησιμοποιείται συχνά για διπλωματικούς σκοπούς.

Το όλο εγχείρημα έγινε δεκτό με αρνητικά σχόλια από τους πολιτικούς αναλυτές με σχόλια όπως “πολύ περίεργη”. Ακούστηκαν σχόλια όπως “ένας πλούσιος άντρας έπαιρνε συνέντευξη από έναν πάρα πολύ πλούσιο άντρα για το εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαλείψει την ανάγκη εργαζόμενων, και αυτό δεν φαίνεται να έχει τον αντίκτυπο που επιθυμεί ο Σούνακ στον μέσο ψηφοφόρο”.

Η κριτική είναι ότι ο Ρίσι Σούνακ ήθελε να ανεβάσει τα ποσοστά δημοφιλίας του με αυτή τη συνύπαρξη επί σκηνής, και κάποιοι έφτασαν να που ότι θέλει ίσως μία μελλοντική συνεργασία με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας αφότου φύγει από τη Ντάουνινγκ Στρίτ όπως έκανε ο Νικ Κλεγκ που πήγε στο Φέισμπουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement