Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι Ρώσοι… φταίνε για την ψύχωση με τους κοριούς στα κρεβάτια, λέει Γάλλος υπουργός

Η ψύχωση με τους κοριούς στα κρεβάτια, που είχε καταλάβει το περασμένο φθινόπωρο τη Γαλλία, είχε «μεγεθυνθεί τεχνητά» από τη Ρωσία, υποστήριξε σήμερα ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

Ερωτηθείς από το κανάλι TF1 για τις απόπειρες αποσταθεροποίησης που φέρεται να πραγματοποιεί η Ρωσία στη Γαλλία, ο υπουργός επανήλθε σ’ αυτή την υπόθεση που είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

«Η πολεμική με τους κοριούς στα κρεβάτια (…) είχε μεγεθυνθεί τεχνητά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς οι οποίοι αποδείχθηκε πως είναι ρωσικής έμπνευσης ή προέλευσης, και μάλιστα είχε δημιουργηθεί μια ψευδής σχέση ανάμεσα στην έλευση Ουκρανών προσφύγων και στη διάδοση των κοριών», δήλωσε. Αυτή «μεγεθύνθηκε σε μεγάλη έκταση από λογαριασμούς που συνδέονται με το Κρεμλίνο».

Ερασιτεχνικές φωτογραφίες και βίντεο που επισήμαιναν την παρουσία αυτών των εντόμων, τα οποία τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και υποτίθεται ότι είχαν εξαφανισθεί από την καθημερινή ζωή από το χρόνια του 1950, είχαν κατακλύσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιστροφή αυτών των επιβλαβών εντόμων είχε πάρει διαστάσεις κρατικής υπόθεσης, μερικούς μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Επτά σχολικά ιδρύματα και τάξεις είχαν κλείσει, όμως οι περιπτώσεις που είχαν επισημανθεί, άλλη σε κάθισμα κινηματογράφου, άλλη σε κάθισμα τρένου, δεν είχαν αποδειχθεί όλες.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Νοέλ Μπαρό, οι επιχειρήσεις κυβερνοεπιθέσεων και παραπληροφόρησης της Ρωσίας «άρχισαν να εντείνονται εδώ και δύο χρόνια, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία».

«Το γνωρίζουμε επειδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιούργησε το 2021 μια υπηρεσία με την ονομασία Viginum, η αποστολή της οποίας είναι να εντοπίζει αυτούς τους ελιγμούς που έχουν στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κοινή γνώμη στη Γαλλία και να εξασθενήσει η δημόσια υποστήριξη προς την Ουκρανία», υπενθύμισε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

Advertisement