Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μοζαμβίκη: Πέθανε πάστορας προσπαθώντας να ακολουθήσει τη νηστεία των 40 ημερών του Ιησού

Πάστορας στη Μοζαμβίκη πέθανε αφού προσπάθησε να ακολουθήσει τη νηστεία των 40 ημερών που σύμφωνα με τη Βίβλο ακολούθησε ο Ιησούς.

Ο άνδρας δεν έτρωγε ούτε έπινε νερό, φτάνοντας σε κατάσταση αναιμίας που έφερε  και τον θάνατο του, σύμφωνα με το BBC.

Ο Francisco Barajah, ιδρυτής της Ευαγγελικής Εκκλησίας Santa Trindade, πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Beira, όπου βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Μετά από 25 ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό, είχε αδυνατίσει σε σημείο που δεν μπορούσε πλέον να σταθεί όρθιος.

Ήταν 39 ετών. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από επιμονή συγγενών και οπαδών. Διαγνώστηκε με οξεία αναιμία και ανεπάρκεια των πεπτικών οργάνων.

Επανυδατώθηκε με ορούς και δοκιμάστηκε υγρή τροφή, αλλά ήταν πολύ αργά για αυτόν.

Μέλη της εκκλησίας Santa Trindade είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο ο πάστορας και οι μαθητές του να νηστεύουν, αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αξιωματούχοι της εκκλησίας είπαν ότι ο πάστορας συνέχισε να νηστεύει παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών.

Δεν είναι η πρώτη αναφορά μιας τόσο θανατηφόρας προσπάθειας μίμησης της 40ήμερης νηστείας του Χριστού στην έρημο, όπως περιγράφεται στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου.

Το 2015, ένας άνδρας από τη Ζιμπάμπουε πέθανε μετά από 30 ημέρες, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το 2006, ένας Βρετανός ιατροδικαστής ανακάλυψε ότι μια γυναίκα είχε πεθάνει στα μισά του δρόμου μιας παρόμοιας νηστείας στο Λονδίνο.

Πηγή: BBC

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

Advertisement