Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κάτι πρέπει να γίνει και με το κυκλοφοριακό

Γράφει ο Αντώνιος Χούλης

Προχθές όλως τυχαία συναντήθηκα με έναν παλιό φίλο ευρωχιώτη (έτσι αποκαλώ τους Χιώτες που μετακόμισαν στη χερσαία Ελλάδα) στον ευρύτερο χώρο του πλατάνου. Αφού είπαμε τα δικά μας, σχολιάσαμε την παγκόσμια επικαιρότητα από τη νήσο Σαχαλίνη του Ειρηνικού μέχρι τις Φερόες του Βόρειου Ατλαντικού. Όμως, όπως συζητούσαμε, χωρίς να το θέλουμε, παρακολουθούσαμε και το αλαλουμ του κυκλοφοριακού και τη σωρεία των παραβάσεων.

Σε κάποια φάση μου λέει: «Ρε θυμάσαι τους παπαντζήδες στον Πειραιά τη δεκαετία του 1960, τότε που πήγαμε να πρωτομπαρκάρουμε;». Του απάντησα θετικά αφού είχα πεισθεί από εκείνο το «όσα βάζετε, τόσα παίρνετε, εδώ παπάς εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς» και ξαφνικά να φωνάζει ο αβανταδώρος «Αστυνομία, εν ριπή οφθαλμού». Ο παπατζής, το πτυσσόμενο τραπεζάκι και ο αβανταδώρος μαζί με τα ποσά που είχαν στοιχηματίσει, να εξαφανίζονται στο γιαχνί σοκάκι και στ’άλλα στενά του Πειραιά.

Αφού το σχολιάσαμε κι αυτό του λέω: «Βρε φίλε, πού κολλάει τώρα αυτό;». Κι ο αθεόφοβος τι μου απάντησε; «Αν υπήρχαν ακόμα παπατζήδες θα φώναζαν εδώ ο τροχονόμος, εκεί ο τροχονόμος, που είναι ο τροχονόμος;». Οπότε αναπόφευκτα έκανα τη διαπίστωση ότι τον καιρό που δεν είχαμε τροχοφόρα, είχαμε τροχονόμο στο βαρελάκι, απέναντι από την Εθνική τράπεζα και τώρα που έχουμε τροχοφόρα δεν έχουμε τροχονόμο.

Όταν από την αστυνομία Χίου παρελήφθησαν τα δύο ποδήλατα για αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της πόλης και με τις εξαγγελίες του Δήμου για σύμβαση με ιδιόκτητη γερανοφόρου οχήματος για την απομάκρυνση των παρανόμως σταθμευθέντων τροχοφόρων, αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση με την προϋπόθεση ότι θα έμπαινε κάποια τάξη στο όλον θέμα, αλλά τελικά η χαρά μας πήγε χαμένη.

Και τώρα αναρωτιέμαι ο Δήρμαχος που είναι λίγο πιο ξύπνιος από εμάς και που δικαιολογημένα εκείνος, ο Π. Αναγνώστου και οι συνεργάτες τους έχουν εισπράξει αναρίθμητα μπράβο για το θέμα της καθαριότητος, όχι μόνο της πόλης αλλά και της Περιφέρειας και που φροντίζει κατά κάποιον τρόπο και για άλλα θέματα της καθαριότητας, όπως οδικό δίκτυο και ορισμένα άλλα, δεν έχει σκεφτεί ή δεν έχει προχωρίσει στην επανασύσταση ή επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία πρώτον θα συνδράμει στην ομαλή λειτουργία της πόλης και παράλληλα θα ενισχύσει και τα οικονομικά του Δήμου και σαν φυσικό επακόλουθο θα μεγαλώσει και τον ταμιευτήρα των ψήφων του.

Σαν πολίτης ντρέπομαι, λυπάμαι και αγανακτώ για την κυκλοφοριακή μας αγωγή και οδική συμπεριφορά και που αντί εμείς να συμμορφωθούμε με τους κανόνες του Κ.Ο.Κ., δυστυχώς φαίνεται ότι τα χάλια μας σχετικά με το θέμα έχει αποδεχθεί και η αστυνομία. Τελικά, αφού μέχρι στιγμής δεν κυκλοφορούν αγελάδες ανάμεσά μας, ας δοξάζουμε τον Θεό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement