Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Σαν… πυγολαμπίδες

Γράφει η Λεμονιά Μορόμαλου

 

-Σε συνεργασία με την Disney, που πρόσφατα πραγματοποίησε τα γυρίσματά της στη γειτονιά απ’ όπου ξεκίνησε ο πρωταθλητής πια του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε ριζική αποκατάσταση του αθλητικού κέντρου Σεπολίων.
-Τη δική τους βροχή δημιουργούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χρησιμοποιώντας drones τα οποία πετούν μέσα στα σύννεφα και απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία. Τους διοχετεύουν ένα ηλεκτρικό σοκ για να τα «δελεάσουν» ώστε να συσσωρευτούν και να οδηγηθούν σε βροχόπτωση .
-Μέχρι το 2024 ,οι πωλήσεις των μη αλκοολούχων ποτών αλλά και των ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, θα έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο σε δέκα μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με την IWSR μια Βρετανική εταιρεία η οποία αναλύει τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά ποτών.
-Δανοί επιστήμονες δημιούργησαν μια νέα συσκευή που θα εξυπηρετεί στη μικροχειρουργική και την εμπνεύστηκαν από τον τρόπο που η παρασιτοειδής σφήκα γεννά τα αβγά της….
-Ρώσοι επιστήμονες συνέθεσαν χημικά συστατικά που αναχαιτίζουν των εκφυλισμό των νευρώνων οι οποίοι ευθύνονται για τις σοβαρές εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου μεταξύ των οποίων η Alzheimer ‘s και η Parkinson ‘s . Με την εισαγωγή συγκεκριμένων συνθετικών μορίων στον εγκέφαλο ενεργοποιούνται ενδοεγκεφαλικοί μηχανισμοί για να καταπολεμήσουν μια από τις κύριες αιτίες εκφυλισμού δηλαδή την αύξηση των αμυλοειδών σχηματισμών οι οποίοι συσσωρεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο με το πέρασμα της ηλικίας.
-Στην Ισπανία σχεδιάζεται μια τεράστια δασική ζώνη γύρω από τη Μαδρίτη ώστε να χαμηλώσει η θερμοκρασία μέσα στην πόλη και να μειωθούν οι εκπομπές CO2.
-Η Google επεκτείνει το δίκτυο των πόλεων που περιλαμβάνονται στη λειτουργία των google maps η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει και πληροφορίες σχετικά με τον συνωστισμό στα ΜΜΜ. Ο αριθμός των πόλεων που καλύπτει η εφαρμογή αυξάνεται από περίπου 200 σε πάνω από 10.000 φορείς διέλευσης σε 100 χώρες όπως αναφέρει η εταιρεία.
-Κατσίκες ρίχτηκαν στη δουλειά για να καθαρίσουν το Riverside Park της Ν. Υόρκης δίνοντας λύση στους συντηρητές που αδυνατούσαν να ελέγξουν τα είδη της χωροκτητικής πανίδας που έχουν εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα. Μετά το… ξεχορτάριασμα 5 από αυτές θα ξεκαλοκαιριάσουν στο πάρκο προς τέρψιν των επισκεπτών.
-Με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι έτοιμη να λειτουργήσει η πρώτη μεσογειακή (βιοκλιματική) τράπεζα σπόρων στα Χανιά με συνεργασία της Περιφέρειας, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

ΠΗΓΕΣ: ECONOMIST, NEW YORKER,POSITIVE NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement