Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Η Μυροβόλος Νίος» – To νέο παιδικό βιβλίο της Χιώτισσας συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση

H Χιώτισσα συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Σοφιάννα Παϊδούση, κυκλοφορεί το τρίτο παιδικό της βιβλίου, με τίτλο «Η Μυροβόλος Νίος», από τις εκδόσεις Πηγή Παιδείας (BookGuru), με τη συμμετοχή της Χιώτισσας παιδιάτρου Μαριαλένας Καλυμνιού.

 

«Η Μυροβόλος Νίος»

Της Σοφιάννας Παϊδούση

ISBN: 978-618-5676-24-7

Ιούλιος ‘23

Η Μαρσέλα είναι μία χαριτωμένη μαϊμουδίτσα, που κατοικεί σε ένα ευωδιαστό, τουριστικό χωριό, με το όνομα Νίος. Όλα κυλούν ήσυχα κι ωραία. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ξαφνικά, κατά λάθος, εισπνέει ένα επικίνδυνο αέριο και η μόνη λύση για να γίνει καλά είναι να… κλάνει ασύστολα; Πώς θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα ζώα του χωριού και του δάσους και ιδίως ο αυστηρός βασιλιάς Λέοναρντ, όταν διαπιστώσουν ότι ένα απέραντο σύννεφο μπόχας καλύπτει όλο το βασίλειο κι απειλεί όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επερχόμενους τουρίστες;

Ένα διαφορετικό χιουμοριστικό παραμύθι που, εκτός από τα περιβόητα fake news και τη διασπορά τους, αγγίζει ένα θέμα ταμπού που ταλανίζει παιδιά και μεγάλους από… μικρή ηλικία, για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία!

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες, από την εκπαιδευτικό Έλενα Αϊβαζοπούλου και η γνώμη της ειδικού, Χιώτισσας παιδιάτρου, Μαριαλένας Καλυμνιού.

*Η Σοφιάννα Παϊδούση κατάγεται από το νησί της Χίου, αλλά ταξιδεύει συνέχεια στην Ελλάδα, με την Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και φυσικά τη Χίο, ν’ αποτελούν συχνούς σταθμούς των ταξιδιών της.

Είναι, εκτός από παραμυθού, νηπιαγωγός σε δημόσιο σχολείο των Νοτίων Προαστίων -με πτυχίο από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) και μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Πάφου της Κύπρου- καθηγήτρια αγγλικών & blogger (θέατρο, για παιδιά & ενήλικες,  μουσική & βιβλίο). Παράλληλα, έχει σπουδάσει, μεταξύ άλλων, σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και θεατρική γραφή. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, όπως και Ιταλικά και Γαλλικά.

Το καλοκαίρι του ‘19 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλιοπαραμύθι, με τίτλο «Ο Παρφές» (εκδόσεις Οσελότος), με θέμα τη διαφορετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό (σε εικονογράφηση της Πηνελόπης Λάζαρη). Περιέχει κείμενα ψυχολόγων, δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, θεατρικά παιχνίδια, αποκλειστικό τραγούδι της τραγουδοποιού Μιχαέλας Κυργιαφίνη και ηχογραφημένη αφήγηση από 7μελή ομάδα ηθοποιών κι όχι μόνο. 

Τον Δεκέμβριο του ‘21 εκδόθηκε το δεύτερο παραμύθι της, με τίτλο «Ο Αμφικαθρέφτης» (εκδόσεις Υδροπλάνο), με θέμα τη διαφορετικότητα, τις διατροφικές συνήθειες και την αυτοεικόνα, για το οποίο έχουν γράψει κείμενα τέσσερις διαιτολόγοι από Ελλάδα και Κύπρο (μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Γρηγοράκης) καθώς και η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου (ψυχολόγος, συγγραφέας). Επίσης, περιέχει δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και θεατρικού παιχνιδιού και αποκλειστικό τραγούδι από το Καστοριανό συγκρότημα «Μειδίαμα», με τη συμμετοχή της Ελένης Δήμου. Η εικονογράφηση εποχής είναι της Νανάς Παπαδοπούλου. 

Τα δύο βιβλία έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές, μεταξύ άλλων, από κριτικούς, γονείς κι εκπαιδευτικούς, ενώ μετά τη «Μυροβόλο Νίο», εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να εκδοθεί και το τέταρτό της παραμύθι, επίσης από τις εκδόσεις BookGuru.

www.sofiannapaidousi.com

fairytalesbysapaidousi.blogspot.com

fairytalesforolderkids.blogspot.com

www.facebook.com/sofiannapaidousi

www.facebook.com/fairytalesbysapaidousi

www.facebook.com/oparfes 

instagram: @sapaidousi

@fairytales_by_s.a.paidousi / @oparfes

fairytalesbysap@icloud.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement