Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αίτημα Τροποποίησης, Αλλαγής Κόμβου διασταύρωσης Περιφερειακού Δρόμου Πόλης και Εθνικής Οδού Χίου, Βροντάδου – Καρδαμύλων

Παντελής Σταυρινούδης, Χίος 5/7/20222

Π. Φωστίνη 45 – Λειβάδια
Γιώργιος Αρακάς
Κώστας Αμέντας
και λοιποί ενδιαφερόμενοι
Τηλ. 6980-403101

 

ΘΕΜΑ: Αίτημα Τροποποίησης – Αλλαγής Κόμβου διασταύρωσης Περιφερειακού Δρόμου Πόλης και Εθνικής Οδού Χίου – Βροντάδου – Καρδαμύλων (οδός Π. Φωστίνη) από σχήματος Τ σε κυκλικό για την δημιουργία παραθαλάσσιου μετώπου πολλαπλών χρήσεων.

 

ΣΥΝ ΣΧΕΤ:
1) Αντίγραφο σχεδίου απαλλοτρίωσης έναντι μας 2 οικιών από 1977
2) Αντίγραφο παλαιάς γκραβούρας
3) Τεχνική έκθεση στερεομεταφοράς υλικών θαλάσσιας περιοχής του Καθηγητού Α.Π.Θ. Ι. Κρεστενίτη της 1/6/2000
4) Επιστολές μας προς Δήμο και Π.Ε. Χίου

α) προς Δήμο Χίου Α.Π. 81360 / 24 – 9 – 2020
β) προς Π.Ε Χίου Α.Π. 7024 / 7 – 12 – 2020
γ) Προς Π.Ε. Χίου Α.Μ. 1607 / 11 – 4 – 2022
δ) προς Δήμο Χίου Α.Π. 28681 / 28 – 3 – 2022

5) Πρόταση και αίτηση 349 πολιτών και επισκεπτών για αλλαγή των κόμβων σε κυκλικούς.
6) Μελέτη από Τάγμα σε Γούβι – 4ος κόμβος
7) Απάντηση με Α.Π. 1607 / 11 – 4 – 22 / 12 – 4 – 22 της Δ.Τ.Ε. / Π.Ε. Χίου / Π.Β.ΑΙ.
8) Έγγραφο Αντ/ρχη Χίου προς Δήμο Χίου με Α.Π. 2029 / 13 – 12 – 17
9) Ειδικό Αφιέρωμα εφημερίδας «Πολίτης» της 23 – 11 – 2018

 

Προς
Δήμο Χίου Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπεριφερειάρχη Χίου
Δημοτικές Παρατάξεις κ. Παντελή Βρουλή
Δ/νση Τεχνικών Έργων
Π.Ε. Χίου / Π.Β.ΑΙ.

Κοινοποίηση
Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

 

Κύριοι,

Ως κάτοικοι της περιοχής του κόμβου, σας γνωρίζομε ότι: σε παλαιότερες εποχές ήμασταν προφυλαγμένοι από τον κυματισμό λόγω των απέναντι (2) οικιών οι οποίες απαλλοτριώθηκαν με το σχετ. 1 προς αρχική διάνοιξη της παραλιακής οδού, χωρίς να ληφθεί πρόνοια για την αντιμετώπιση του κυματισμού με ακτομηχανικές μεθόδους αλλά το αντίθετο, δηλαδή με τοποθέτηση βράχων κατά μήκος της ακτής, πάνω στους οποίους προσκρούει ο κυματισμός και περιλούει τους διερχόμενους και τα σπίτια μας.

Στο σχετ. 2 εμφανίζεται το πολύ μεγαλύτερο πλάτος του παραλιακού χώρου σε παλαιότερη εποχή, το οποίο σύμφωνα με το σχετ. 3 συρρικνώθηκε λόγω της μεταφοράς παράκτιου υλικού νοτιότερα και αποτέθηκε στην παραλία της Αγ. Παρασκευής.

Με τα σχετ. 4 α, β, γ, δ ενημερώσαμε την Π.Ε. Χίου και τον Δήμο Χίου για όλα όσα αρνητικά συμβαίνουν έξω από τις ιδιοκτησίες μας όσον αφορά τον κυματισμό του δρόμου, τον θόρυβο που αναπτύσσεται λόγω της βεβιασμένης διέλευσης, της αναμονής των σταθμευμένων βαρέων και μη οχημάτων και δικύκλων και των φαναριών που τοποθετήθηκαν χωρίς να ερωτηθούμε και να εκφέρουμε τις απόψεις μας.

Τα ατυχήματα αναμενόμενα και συχνά λόγω της μεγάλης απόστασης των φαναριών και της έλλειψης ορατότητας φαναριών Περιφερειακού και Εθνικής Οδού.

Όπως προκύπτει από το σχετ. 7 τα φανάρια τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Χίου χωρίς ενημέρωση λόγω συναρμοδιότητας της Δ.Τ.Ε. / Π.Ε. Χίου και χωρίς να ληφθεί υπόψη σχετικό έγγραφο της Τ.Υ. του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Χίου για τροποποίηση του κόμβου της θάλασσας, ανάλογη επιστολή των (3) τριών κατασκευαστικών εταιριών του 4ου τμήματος του δρόμου παράκαμψης Πόλης, να γίνουν κυκλικοί προκειμένου να είναι δυνατή η επιστροφή των μεγάλων οχημάτων τους και του σχετ. 6 (πρόταση αίτηση 349 πολιτών).

Μέχρις στιγμής ο Δήμος Χίου δεν έχει απαντήσει στα πιο πάνω έγγραφα που καταθέσαμε κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας.

Λόγω της μεγάλης απόστασης και της έλλειψης ορατότητας από φανάρι σε φανάρι προκλήθηκε σοβαρό ατύχημα το μεσημέρι της Κυριακής 19/6.

Λόγω του πολύ μικρού πλάτους που πεζοδρομίου που κατασκεύασε ο Δήμος (μικρότερο του ενός μέτρου) είναι από τη μια αδύνατη η χρήση του από τους πεζούς κι από την άλλη η έξοδος των αυτοκινήτων μας από τους χώρους στάθμευσης στον δρόμο, ενώ με την αλλαγή του κόμβου σε κυκλικό και τα δύο προηγούμενα διορθώνονται και εξυπηρετούν.

Με την παρούσα ζητούμε επικαλούμενοι τον Ν. 2690 / 1999, άρθρο 5 να μας χορηγηθούν

α) οι εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις του κόμβου

β) τα σχέδια του κόμβου πριν και μετά την τοποθέτηση των φαναριών

γ) η αλληλογραφία μεταξύ Τ.Υ. Υπουργείου Εσωτερικών, Εργοληπτών του Έργου, Ποδηλατών Χίου και Τ.Υ. Δήμου Χίου και

δ) να ανατεθεί από την Π.Ε. Χίου ως Προϊσταμένη Αρχή Μελέτη Τροποποίησης του πιο πάνω παθητικού κόμβου σε κυκλικό που μειώνει τις ταχύτητες χωρίς να απαιτούνται τα παθητικά φανάρια που αυξάνουν τους χρόνους αναμονής, εκνευρίζουν τους οδηγούς και ρυπαίνουν το περιβάλλον με κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Πέραν τούτων θα ανακτηθεί η παράκτια περιοχή και θα εξυπηρετηθούν ΟΛΟΙ, (Ποδηλάτες, δρομείς, πεζοί, καθήμενοι, λουόμενοι, και σταθμεύοντες και διερχόμενοι).

Εξ’ άλλου ο κ. Δήμαρχος ως Αντιπεριφερειάρχης Χίου είχε αποστείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο αρκετά έγγραφα με κυριότερο το Σχετ. 8 με Α.Π. 2029 / 13 – 12 – 2017 και (4) τέσσερα συνημμένα σχετικά, χωρίς να συζητηθούν μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Η παρούσα απευθύνεται και στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου πρώην Πρύτανη Ε.Μ.Π. καθηγητή Λιμενικών Έργων να τιμήσει την προεκλογική δέσμευσή του όσον αφορά την δημιουργία νέου παραλιακού μετώπου με εκτροπικές προβλήτες και υποθαλάσσιους χαλινούς δια των οποίων ο κυματισμός θα αποσβένεται σε απόσταση από την ακτή, ο παραλιακός δρόμος θα επανακτήσει το προ πολλών ετών πλάτος του και θα καταστεί παράδειγμα και πιλότος για όλη την Περιφέρεια.

Από τους κ.κ. Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Τ.Υ. περιμένουμε να τιμήσουν όσα ο πρώτος δήλωσε στο ίδιο σχετικό ο Αντιπεριφερειάρχη για την απαραίτητη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία πριν από οποιοδήποτε έργο και ο προηγούμενος του σημερινού αντιδημάρχου για την αναζήτηση πόρων για την μελέτη διαμόρφωσης του ενιαίου παραλιακού μετώπου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

 

Όπως ήταν σχεδιασμένη η αλλαγή

Τα αποτελέσματα των λανθασμένων μετατροπών

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement