Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονη ανησυχία από τους Ευρωπαίους για την επέκταση του αεροδρομίου Χίου – Θα το αναλάβει η Περιφέρεια;

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Δήμου Χίου και Δήμου Μυτιλήνης στη Χίο.

Το νησί της Χίου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη διεξαγωγή τεχνικής συνάντησης με σκοπό την παρουσίαση των έργων που έχει αναλάβει τόσο ο Δήμος Χίου, όσο και ο Δήμος Μυτιλήνης στα πλαίσια του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Στην τεχνική συνάντηση που διεξήχθη Δημαρχείο Χίου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Χριστόφας.

Το πρώτο και κυριότερο θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν παρά εκείνο που αφορά την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για τη στασιμότητα του έργου, σχολιάζοντας παράλληλα ότι παρόλο που στο προηγούμενο ΕΣΠΑ δεν υπήρχαν κονδύλια για τα αεροδρόμια, δόθηκε μία εξαίρεση στη Χίο, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

«Το έργο καρκινοβατεί. Η πρόταση που κατέθεσα είναι το έργο της επέκτασης του αεροδιαδρόμου να το αναλάβει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τους δικαιούχους φυσικά να παραμένουν ίδιους. Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο του αεροδρομίου και να παραδοθεί στο λαό της Χίου», τόνισε ο κ. Μουτζούρης.

Με τη σειρά του ο κ. Μαλαφής ανέφερε ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούν, έτσι ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών της Χίου: «Νομίζω πάμε με δυνατή φωνή. Αυτό πρέπει να περάσουμε και στους ευρωπαίους ώστε να μας βοηθήσουν κι όχι να είμαστε αντιμέτωποι. Αυτό είναι και το νόημα της τεχνικής συνάντησης. Έτσι θα πάμε μπροστά τα έργα στα νησιά μας», δήλωσε.

Τέλος, οσον αφορά το ζήτημα του αεροδρόμιο ο κ. Μαλαφής σχολίασε ότι πρέπει να τελειώσει, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που υπάρχουν, ωστόσο πιέζουν προκειμένου αυτό το εμβληματικό έργο να προχωρήσει και να αποπερατωθεί.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

Advertisement