Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιστολή Δημάρχου Χίου στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις εργατικές κατοικίες στο Βαρβάσι

Για το θέμα των φθορών που έχουν υποστεί οι εργατικές κατοικίες στην περιοχή του Βαρβασίου λόγω της παλαιότητας τους ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης απέστειλε την κάτωθι επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για λόγους ασφαλείας των κατοίκων και αφορά τα δέκα (10) συγκροτήματα Εργατικών Κατοικιών που το κάθε ένα αποτελείται από τέσσερις (4) ορόφους και βρίσκονται στην περιοχή Χριστός Βαρβασίου στην πόλη της Χίου. Οι εν λόγω κατοικίες είχαν δοθεί σε οικονομικά αδυνάτους συμπολίτες μας την δεκαετία του 1970.

Έχει διαπιστωθεί ότι όλες οι κατοικίες έχουν σημαντικά προβλήματα και φθορές τα οποία έχουν προκληθεί λόγω της παλαιότητας τους ενώ κρίνονται και ιδιαίτερα επικίνδυνες σε περίπτωση σεισμού.

Χρειάζεται να ληφθεί υπόψη ότι οι κάτοικοι αυτών των διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες συνεπώς είναι αδύνατον να επωμιστούν εκείνοι τις δαπάνες για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για την συντήρηση τους προκειμένου οι κατοικίες να καταστούν ασφαλείς για την διαμονή τους ενώ παράλληλα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ενοικίαση άλλης κατοικίας.

Κατά την άποψη μας οι διαθέσιμες επιλογές είναι, είτε εκτεταμένες επισκευές για συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών, είτε κατεδάφιση, ανέγερση νέων και απόδοση τους στους ήδη κατόχους των κατοικιών με δαπάνες της πολιτείας που έχει υποχρέωση στο πλαίσιο στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση επί του θέματος για τα προαναφερόμενα που ταλανίζουν τις οικογένειες των διαμενόντων επί σειρά δεκαετιών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement