Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ένα μήνα η επαναλειτουργία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου

Στην τελική ευθεία «μπαίνουν» εργασίες βελτίωσης στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου, οι οποίες προχωρούν ταχύτατα και με την παράδοση του έργου να βρίσκεται πολύ κοντά.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και πολύς κόπος προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, σημειώνοντας ότι τον Νοέμβριο θα είναι ολοκληρωτικά έτοιμο προς παράδοση στους χρήστες του, οι οποίοι θα μπορούν να επιστρέψουν σε έναν χώρο λειτουργικό και ασφαλή.

«Η εταιρεία που έχει αναλάβει την αλλαγή των τεντών του Ιωνικού Κολυμβητηρίου σε μία εβδομάδα θα αποχωρήσει. Επίσης, η ενεργειακή αναβάθμισή του προχωράει κανονικά με τις αλλαγές των κουφωμάτων και των μονώσεων να ολοκληρώνονται», συμπληρώνοντας ότι εκείνο που απομένει είναι το κομμάτι με τον εξαερισμό, που ενδέχεται να γίνει προσωρινή επισκευή του ήδη υπάρχων μέχρι να γίνει η αντικατάσταση του με τα καινούργια.

Παράλληλα με την αντικατάσταση του σκέπαστρου, πραγματοποιούνται εργασίες μεταξύ άλλων, που αφορούν στην θερμομονωτική θωράκιση του κτιρίου, στην επισκευή των ξενώνων, στην εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, στην αλλαγή των καλυμμάτων στις υδατοδεξαμενές, και εν γένει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

«Ο μεγάλος μας φόβος και η αγωνία μας είναι όταν το νερό της πισίνα φτάσει στο ύψος που προβλέπεται, όπου θα γίνουν τα δοκιμαστικά. Εκεί θα δούμε κατά πόσο οι σωληνώσεις θα μπορούν να αντέξουν την πίεση, προκειμένου να μην έχουμε ζημιές», τόνισε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, αποτελεί ένα έργο καίριας σημασίας για το νησί, αφού λόγω των Ολυμπιακών διαστάσεών του, θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες εθνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας, προσελκύοντας έτσι και επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας και – γιατί όχι – και της Ευρώπης.

Συγχαρητήρια Μηταράκη στη Δημοτική Αρχή για το Ιωνικό Κολυμβητήριο

Όπως είχε αναφέρει και σε συνέντευξή του στο xiakoslaos.gr ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να παραδοθεί όσον το δυνατό συντομότερα προς χρήση στα Σωματεία και στους Χιώτες και τις Χιώτισσες αθλητές.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης συνεχάρη τη δημοτική αρχή, καθώς και το προσωπικό του Κολυμβητηρίου και τους αναδόχους του έργου για την προσπάθεια αυτή που καταβάλλουν.

 

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement