Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας με πρωτοβουλία Δήμου Χίου

Κάλεσμα Δήμου Χίου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας, που το τελευταίο διάστημα τόσο η χώρα τους, όσο και οι ίδιοι ζουν πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κ. Γιώργος Πατεριμός, ενημέρωσε τα τοπικά μέσα ότι η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και υγειονομικό-φαρμακευτικό υλικό για να σταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια για την στήριξη των πληγέντων του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε, έπειτα από συνεννόηση με την Κεντρική Μονάδα του Ερυθρού Σταυρού, μόλις πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση θα σταλούν στην Αθήνα, καλώντας όλους τους δημότες να δείξουν για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη τους, με μια πράξη συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Ειδικότερα συγκεντρώνει Τρόφιμα: Σκόνη γάλακτος για παιδιά, Κονσέρβες παντός τύπου, Δημητριακά, Παξιμάδια, Αλεύρι, Ζυμαρικά, Όσπρια, Γάλα εβαπορέ, αλλά και Υγειονομικό – Φαρμακευτικό Υλικο: Γάζες-επιδέσμους-γάντια-σύριγγες, Φυσιολογικούς ορούς – οινοπνεύματα, Παυσίπονα-αντιφλεγμονώδη, Παιδικά σιρόπια αντιπυρετικά-αντιβηχικά, Μπιμπερό, Πάνες βρεφικές, Βαμβάκι, Είδη ατομικής υγιεινής (μωρομάντηλα- αντισηπτικά μαντηλάκια-μπάρες σαπουνιού-σαμπουάν-αφρόλουτρα-οδοντόκρεμες- σερβιέτες, κτλ), Depon, Depon παιδικό σιρόπι, Ponstan,, αλοιφές για εγκαύματα, αλοιφές Fucidin, τεχνητά δάκρυα, φυσιολογικό ορό, βαζελινούχες, αντισταμινικές γάζες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Φαρμακείο στην Πλατεία «Ηρώων Προσκόπων Μικρασίας», τηλέφωνο 2271351751 και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Θέατρο Καστρομηνά τηλέφωνο 2271351753. Όσον αφορά την παραλαβή των ειδών, σημείωσε, ότι θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 7:00 π.μ. με 3:00 μ.μ. και έως τις 18 Μαρτίου 2022, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση για τυχόν παράταση της δράσης.

«Ευελπιστώ οι πολίτες μας να κάνουν αυτό που κάνουν τόσο καιρό. Να βοηθήσουμε, να συγκεντρώσουμε μία σημαντική ποσότητα προς τους πληγέντες της Ουκρανίας που περνάνε δύσκολες μέρες. Βλέπουμε ότι ο πόλεμος γίνεται όλο και πιο δύσκολος. Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε κι εμείς σαν Δήμος Χίου τον λαό της Ουκρανίας», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement