Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πανέτοιμη και ασφαλής προς χρήση η παιδική χαρά της Δασκαλόπετρας

Έτοιμη να φιλοξενήσει και πάλι μικρούς και μεγάλους δημότες η παιδική χαρά της Δασκαλόπετρας – Στόχος να υπάρχουν πλέον πιστοποιημένες παιδικές χαρές που να είναι κατάλληλες και ασφαλείς για τους χρήστες.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της συντήρησης των παιδικών χαρών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, ολοκληρώθηκε με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές η παιδική χαρά της Δασκαλόπετρας, αποτελώντας συνέχεια των εργασιών αναμόρφωσης των παιδικών χαρών της Φάρκαινας.

Επομένως, άλλη μία παιδική χαρά είναι πανέτοιμη προς χρήση. Ο χώρος είναι πλέον πλήρως ανανεωμένος και τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια τις σύγχρονες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης. Συγκεκριμένα, η παιδική χαρά της Δασκαλόπετρας διαθέτει ολοκαίνουργιο δάπεδο από μαλακό υλικό για την ασφάλεια των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του από το τελικό αποτέλεσμα τόνισε ότι με το νέο υλικό που έχει τοποθετηθεί στο δάπεδο οι μικροί δημότες θα είναι ασφαλείς, καθώς αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός της Δημοτικής Αρχής.

«Ένα ένα τακτοποιείται και παραδίδεται για να το απολαμβάνουν οι δημότες. Όταν χαίρονται τα παιδιά μας, χαίρονται και οι μεγάλοι. Συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, τα αλλάζουμε όλα και γίνονται πραγματικότητα. Ασχολούμαστε και νοιαζόμαστε για όλα», συμπλήρωσε ο κ. Κάρμαντζης, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να έχουν υπομονή καθώς η Δημοτική Αρχή έχει θέσει υψηλά τον πήχη, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το αποτέλεσμα των έργων στο τέλος της πρώτης θητείας θα είναι θεαματικό.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νίκος Ξυλάς, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του, στα αιτήματα των κατοίκων του Βροντάδου, δίνοντας λύση τόσο στα μικρά, όσο και στα πιο μεγάλα θέματα.

Από την άλλη, ο ανάδοχος του έργου, κ. Αθανάσιος Τουλούδης τοποθετήθηκε στο κομμάτι των εργασιών και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, κυρίως στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αυτή της Φάρκαινας λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητάς της.

Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, κ. Ισίδωρος Ντομάτας, δήλωσε ότι μέλημα του Δήμου Χίου είναι η προσπάθεια επίλυσης οποιονδήποτε  προβλημάτων μπορεί να προκύψουν κατά το πέρας ενός έργου, υπογραμμίζοντας ότι κάποια από αυτά είναι η ένταξη του παιδικού σταθμού του Βροντάδου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, οι ασφαλτοστρώσεις, η αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης και το κομμάτι της καθαριότητας.

«Ακουμπάμε όλα τα θέματα. Σίγουρα δεν θα λυθούν όλα στην πρώτη μας θητεία, όμως, τα έχουμε βάλει σε πρόγραμμα. Η νεολαία μας είναι η προτεραιότητά μας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις ως προς την αξιοποίηση του κτιρίου της Δασκαλόπετρας, ο κ. Ντομάτας, σημείωσε ότι προκύπτουν ζητήματα ως προς την «Ομηρική» ανάδειξη του χώρου και την Αρχαιολογία, χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση ως ελαττωματική. Ωστόσο, εγγυήθηκε ότι υπάρχουν σκέψεις για την ανάδειξη του χώρου, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με το τοπικό συμβούλιο του Βροντάδου και καλλιτέχνες της περιοχής, τους οποίους θα προμηθεύσουν με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον εξωραϊσμό του κτιρίου της Δασκαλόπετρας μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement