Δύο νέα έργα σε Αυγώνυμα και Βολισσό υπό την χρηματοδότηση της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δύο νέα έργα σε Αυγώνυμα και Βολισσό υπό την χρηματοδότηση της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Δύο έργα που αφορούν τις Τοπικές Κοινότητες των Αυγωνύμων και της Βολισσού, υπό την χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  πρόκειται να δημοπρατηθούν με τον συνολικό του προϋπολογισμό να αγγίζει το ύψος των 140.000 ευρώ.

«Το ΔΣ στο σύνολο της πολιτικής στην οποία χαράζει προγραμματίζει έργα που αφορούν όλο το νησί της Χίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, κ. Βασίλης Μυριαγκός, συμπληρώνοντας ότι υποχρέωση και ευθύνη όλων των αρετών είναι να προσπαθούν για την εξεύρεση χρημάτων προς εκτέλεση των έργων εκείνων, τα οποία θα διευκολύνουν την κοινωνία και την ζωή των δημοτών.

Με βάση τα αιτήματα και τις ανάγκες υδροδότησης που υπήρχαν στα χωριά των Αυγωνύμων και της Βολισσού,  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ ενήργησε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας επιτυχές αποτέλεσμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μυριαγκός, καθοριστική ήταν συμβολή του Υπουργού Mετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, του Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη χρηματοδότηση των παραπάνω δύο έργων. Παράλληλα, σημείωσε ότι  εξαιρετική ήταν και η συνεργασία με τα υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΑΙΓΝΠ στη Μυτιλήνη και της ΔΕΥΑΝ Χίου.

«Μετά από το αίτημα μας, τις απαιτούμενες μελέτες και τα τεχνικά δελτία, πραγματικά χθες (5/12) λάβαμε την απόφαση του Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, η οποία ανακοινώνει ότι χρηματοδοτεί τα προαναφερόμενα ώριμα και αναγκαία έργα», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την ανόρυξη και διασύνδεση νέας υδρογεώτρησης στη θέση «χωρή» της Τοπικής Κοινότητας Βολισσού Χίου, με προϋπολογισμό 64.059,75 €. Το εξής έργο θα υλοποιηθεί σε χώρο που έχουν δεσμευτεί να αγοράσουν, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί η γεώτρηση, να τοποθετηθεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και να συνδεθεί με το υπάρχον δίκτυο της ύδρευσης: «Θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του χρόνου, καθώς πρόκειται για μία εντελώς νέα γεώτρηση, αλλά προσπαθούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε και τις ήδη υπάρχουσες. Έτσι, θα υπάρχει μία πλήρης επάρκεια νερού», τονίζοντας ότι η Βολισσός κατέχει προνομιακή θέση σε σχέση με τα έργα του έχουν προγραμματιστεί στα άλλα χωριά.

Απ’ την άλλη, το δεύτερο έργο σχετίζεται με την αντικατάσταση μεμβράνης λιμνοδεξαμενής στη θέση «Πλατανάκι» της Τοπικής Κοινότητας Αυγωνύμων και την αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης από τη λιμνοδεξαμενή προς τη δεξαμενή στη θέση «Πλατανάκι», με προϋπολογισμό 74.997,00 €.

Κλείνοντας ο κ. Μυριαγκός, επεσήμανε πως πρόκειται για δύο έργα αναγκαία και χρήσιμα για τις περιοχές αυτές και που μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και η δημοπράτησή τους, με τη χρονική διάρκεια τους να υπολογίζεται, αν όλα πάνε καλά, έως το τέλος του 2022 με αρχές του 2023.

«Όπως οφείλουμε ως ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση για την επίτευξη και άλλων χρηματοδοτήσεων. Ευχαριστούμε θερμά», κατέληξε ο κ. Βασίλης Μυριαγκός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα νησιά Κιριμπάτι και Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία είχαν μέχρι σήμερα γλιτώσει από την πανδημία του κορωνοϊού, μπήκαν σε lockdown από σήμερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία τους πνοή άφησαν οι ηθοποιοί Ελένη Σάνιου και Άννυ Ραζή, κάτι που γνωστοποίησε μέσω Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Συγκεκριμένα,...

ΧΙΟΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (24/1) σε δασική έκταση στην περιοχή της Ποταμιάς στη Χίο. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς θα είναι εκείνη η μέρα όταν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επανενωθούν στη γενέθλια γη; Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι το εθνικό αίτημα μπορεί...