Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κι επισήμως η Χίος στους «Bike Friendly» Δήμους της Ελλάδας

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Η Χίος από τους 332 Δήμους της Ελλάδας στην 8η θέση με την πιστοποίηση του σήματος «Bike Friendly Destination»

Και επίσημα η πιστοποίηση που αφορά την προβολή της Χίου ως φιλικό προορισμό για ποδηλάτες, με την απονομή του σήματος «Bike Friendly Destination» να παραδίδει το μεσημέρι της Παρασκευής (3/11) η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας «NATTOUR» και ιδρύτρια της «Travel Media Applications» (ΤΜΑ), κ. Βίκυ Καραντζαβέλου στον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνο Βεργίνα.

Παρόντες, φυσικά, ήταν τόσο οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης, όσο και του τουρισμού, με τον καθένα να εκφράζει τα συναισθήματά του για την σπουδαιότητα του σήματος αυτού για το νησί της Χίου. Συγκεκριμένα, παρέστη ο Πρόεδρος Καταστημάτων Εστίασης, κ. Κωνσταντίνος Βεζέρης, ο Πρόεδρος του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού, κ. Aυγουστής Νεαμονίτης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κα Αντιγόνη Μαϊστράλη και ο Γενικός Γραμματέας του Φορέα Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Γιάννης Συράκης.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για το νησί, καθώς αποκτά την πιστοποίηση ως τόπος «φιλικού προορισμού» για τους ποδηλάτες. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η Χίος εντάσσεται στις προσπάθειες του Δήμου για πιο εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, εφαρμόζοντας το στρατηγικό σχέδιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που έθεσαν από την αρχή της θητείας τους.

 «Αυτό που στοχεύουμε και θέλουμε είναι οι συμπολίτες μας να αφήσουν το αυτοκίνητο και να μετακινηθούν ειδικότερα στην πόλη και στις πολυσύχναστες περιοχές μας με το ποδήλατο», συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μία προσπάθεια που κινείται προς το μέλλον με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη.

Με τη σειρά της, η Διευθύντρια της εταιρίας  NATTOUR, κα Βίκυ Καραντζαβέλου, επεσήμανε ότι με το δίκτυο «Bike Friendly Hotel» τόσο ο επισκέπτης, όσο και ο δημότης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την πράσινη μετακίνηση που επιθυμεί.

«Με αυτόν τον τρόπο οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι της Χίου θα μπορούν να θαυμάσουν τις ομορφιές της. Επίσης, μεταξύ των Δήμων υπάρχει μια δικτύωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με στόχο την ήπια μετακίνηση».

Κλείνοντας, ο κ. Βεργίνας εξέφρασε τη χαρά του, καθώς όπως είπε πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια: «Ήταν μια ευκαιρία να αξιολογηθεί η κατάσταση του νησιού, να δούμε πόσο φιλικοί είμαστε απέναντι στο ποδήλατο, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε αυτή την πιστοποίηση, με στόχο τη βελτίωση  των υποδομών και των δράσεών μας», υπογραμμίζοντας ότι με αμοιβαίο σεβασμό στους δρόμους θα μπορέσει η κυκλοφορία του ποδηλάτη να είναι εύκολη με πολύ καλά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement