Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

32 μελέτες για τη νέα προγραμματική περίοδο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Ενημέρωση σχετικά με τις μελέτες που εκπονεί  ο Δήμος Χίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/11) από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Ξενάκη. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρίστανται ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου, κ. Λευτέρης Παπαλάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Συμμαχίας Αξιών», κ. Νίκος Νύκταςο κ. Δημήτρης Λαβατζής από τη «Χιακή Συμπολιτεία»και ο ανεξάρτητος σύμβουλος, κ. Νίκος Ξυλάς.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, προτεραιότητα τους είναι σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπο της Χίου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις ήδη υπάρχουσες 32 μελέτες που έχουν σχεδιαστεί, σε αυτές που είναι χρηματοδοτημετες από το ΠΔΕ, περίπου 1 εκ. ευρώ ή μελέτες που προετοιμάζονται προς δημοπράτηση.

Με αφορμή τη νέα προγραμματική περίοδο σκοπός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου είναι να καταθέσει ώριμες μελέτες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ξενάκης από τον επόμενο χρόνο θα αρχίσουν να φαίνονται και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μεγάλη έμφαση θα δωθεί στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του νησιού, όπως αυτή του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Βαβάρση, η κτιριακή κατάσταση του οποίου είναι επιβαρυμένη, καθώς αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα θέματα.

Ειδικότερα, υπάρχουν 10 μελέτες που αφορούν την σχολική ανέγερση των σχολείων, αποκαταστάσεις, ανακατασκευές με το συνολικό ποσό των παραπάνω να ανέρχεται στο ύψος των 30 εκ. ευρώ.

Με τη σειρά του, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Λευτερης Παπαλάνης, επεσήμανε  αναλυτικά και τις 32 μελέτες. Πρόκειται για σημαντικά έργα που βρίσκονται υπό ή προς εκπόνηση, όπως μελέτες ενεργειακών αναβαθμίσεων, σχολικών και αθλητικών κτιρίων & εγκαταστάσεων, λιμενικών υποδομών, έργα οδοποιίας, ύδρευσης και ανάπλασης.

«Ωστόσο, υπάρχει μειωμένο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Προγραμματισμού», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον Αναπτυξιακό σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να αποδώσει καρπούς, εάν χρησιμοποιηθεί ορθά: «Βέβαια, η εμπειρία έχει δείξει καλά και παράλληλα κακά παραδείγματα. Εξαρτάται από το πως θα χρησιμοποιηθεί. Το βάρος της κουβέντας πρέπει να επικεντρωθεί στο τι χρήση θα κάνει και ποιες ανάγκες θα καλύψει», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement