Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Για πρώτη φορά η Χίος εκπροσωπείται από πέντε Αντιπεριφερειάρχες

Το πρωί της Δευτέρας (01/11) ανέλαβαν τα καθήκοντα τους οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες, που ορίστηκαν με τελευταία απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στη Χίο και προέβη στην εγκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα, ως νέος Αντιπεριερειάρχης Χίου αναλαμβάνει πλέον ο κ. Παντελής Βρουλής, ενώ στους ορισμένους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες από τη Χίο παρευρέθηκαν και οι Στέλιος Καμπούρης, Παντελής Μπουρνιάς, Νίκος Νύκτας και Λεωνίδας Αθηνάδης.

Όπως δήλωσε, ο κ. Μουτζούρης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον κ. Παντελή Μπουγδάνο (προηγούμενος Αντιπεριφερειάρχης Χίου), όμως έπρεπε να περάσουν σε κάποιες αλλαγές έπειτα από τη ολοκλήρωση της διετούς θητείας: «Λυπάμαι που δεν δέχτηκε τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, θέλαμε να έχουμε το έμπειρο μάτι του κ. Μπουγδάνο, αλλά εδώ είμαστε».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο Περιφερείαρχης Β. Αιγαίου, επεσήμανε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο αρμόδιος Υπουργός και η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα. Μάλιστα, θεωρώ ότι η Χίος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται με μηδέν μετανάστες, αν δεν αλλάξει κάτι. Ελπίζω και η Λέσβος να ακολουθήσει το καλό παράδειγμα της Χίου. Παρόλα αυτά, εμείς εμμένουμε στις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Με αφορμή τη επίσκεψη του Καθολικού Πάπα Ρώμης στη Λέσβο, στις 4 Δεκεμβρίου 2021, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι θα καταστήσουν σαφές ότι τα νησιά του Β. Αιγαίου δεν πρέπει να θεωρούνται ως «προσφυγονήσια». Ένα εξίσου σημαντικό στοίχημα που έχει θέση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, κατά το πέρας της θητείας της, είναι η υλοποίηση της παρακάμψεως της ένωσης του Χαλκειούς: «Σεβόμαστε την προσφυγή των κατοίκων στο δικαστήριο, αλλά κι εμείς θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της Χίου, θεωρώντας ότι η παράκαμψη του Χαλκειούς είναι ένα από τα συμφέροντα του νησιού».

Τελευταίο και σημαντικό έργο που συμπλήρωσε ο κ. Μουτζούρης είναι το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», το οποίο έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις: «Δεν θα τελειώσει η θητεία μας αν δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτό το έργο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement