Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Για πρώτη φορά η Χίος εκπροσωπείται από πέντε Αντιπεριφερειάρχες

Το πρωί της Δευτέρας (01/11) ανέλαβαν τα καθήκοντα τους οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες, που ορίστηκαν με τελευταία απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στη Χίο και προέβη στην εγκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα, ως νέος Αντιπεριερειάρχης Χίου αναλαμβάνει πλέον ο κ. Παντελής Βρουλής, ενώ στους ορισμένους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες από τη Χίο παρευρέθηκαν και οι Στέλιος Καμπούρης, Παντελής Μπουρνιάς, Νίκος Νύκτας και Λεωνίδας Αθηνάδης.

Όπως δήλωσε, ο κ. Μουτζούρης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον κ. Παντελή Μπουγδάνο (προηγούμενος Αντιπεριφερειάρχης Χίου), όμως έπρεπε να περάσουν σε κάποιες αλλαγές έπειτα από τη ολοκλήρωση της διετούς θητείας: «Λυπάμαι που δεν δέχτηκε τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, θέλαμε να έχουμε το έμπειρο μάτι του κ. Μπουγδάνο, αλλά εδώ είμαστε».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο Περιφερείαρχης Β. Αιγαίου, επεσήμανε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο αρμόδιος Υπουργός και η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα. Μάλιστα, θεωρώ ότι η Χίος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται με μηδέν μετανάστες, αν δεν αλλάξει κάτι. Ελπίζω και η Λέσβος να ακολουθήσει το καλό παράδειγμα της Χίου. Παρόλα αυτά, εμείς εμμένουμε στις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Με αφορμή τη επίσκεψη του Καθολικού Πάπα Ρώμης στη Λέσβο, στις 4 Δεκεμβρίου 2021, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι θα καταστήσουν σαφές ότι τα νησιά του Β. Αιγαίου δεν πρέπει να θεωρούνται ως «προσφυγονήσια». Ένα εξίσου σημαντικό στοίχημα που έχει θέση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, κατά το πέρας της θητείας της, είναι η υλοποίηση της παρακάμψεως της ένωσης του Χαλκειούς: «Σεβόμαστε την προσφυγή των κατοίκων στο δικαστήριο, αλλά κι εμείς θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της Χίου, θεωρώντας ότι η παράκαμψη του Χαλκειούς είναι ένα από τα συμφέροντα του νησιού».

Τελευταίο και σημαντικό έργο που συμπλήρωσε ο κ. Μουτζούρης είναι το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», το οποίο έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις: «Δεν θα τελειώσει η θητεία μας αν δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτό το έργο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement