Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Άγρια δολοφονημένη βρέθηκε η πρόεδρος της εβραϊκής Συναγωγής στο Ντιτρόιτ- Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου

Μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου βρέθηκε το Σάββατο, σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της, η πρόεδρος μιας συναγωγής του Ντιτρόιτ, Σαμάνθα Γουόλ.

Η αστυνομία είπε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήγια περιοχή του πάρκου Λαφαγιέτ όπου τελικά βρήκε το θύμα.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, αξίζει να σημειωθεί πως η Αστυνομία, που έψαξαν όλη την περιοχή με σκυλιά, πιστεύει ότι το θύμα έχασε τη ζωή της στο σπίτι, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος έκανε τη δολοφονία ή γιατί, ενώ κανένα στοιχείο δεν έχει δείξει ακόμη ότι το κίνητρο ήταν αντισημιτισμός.

Φόρος τιμής στην άτυχη Σαμάνθα Γουόλ

Οι αξιωματούχοι απέτισαν φόρο τιμής στην κ. Γουλ ως «μία από τους σπουδαίους νέους ηγέτες του Ντιτρόιτ».

Η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ, έγραψε στο X ότι «σοκαρίστηκε και τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε για τη βάναυση δολοφονία του Σαμ» και ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκρέτσεν Γουίτμερ περιέγραψε τη δολοφονία ως “κακό έγκλημα”.

«Ήταν μια πηγή φωτός, ένας φάρος στην κοινότητά της που εργάστηκε σκληρά για να κάνει το Μίσιγκαν ένα καλύτερο μέρος», ανέφερε σε δήλωσή της.

Ο Σαμ Ντάμπιν, βοηθός διευθυντής του Συμβουλίου Σχέσεων της Εβραϊκής Κοινότητας, είπε στο αμερικανικό συνεργάτη του BBC, CBS, ότι η κ. Γουλ «είχε πάντα το μεγαλύτερο χαμόγελο».

Σε εξέλιξη η έρευνα για την άγρια δολοφονία της

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο X την Κυριακή, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Τζέιμς Γουάιτ είπε ότι η έρευνα για τον θάνατο της κυρίας Γουλ βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν έχουν εμφανιστεί στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι αυτό το έγκλημα υποκινήθηκε από αντισημιτισμό», είπε.

Πρόσθεσε ότι ανακριτές από το αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ συνεργάζονται με το FBI και μερικοί άνθρωποι «με πληροφορίες» ανακρίνονται.

«Ζητώ και πάλι από την κοινότητα να παραμείνει υπομονετική όσο οι ερευνητές και οι εταίροι επιβολής του νόμου συνεχίζουν το έργο τους».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement