Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Ένταση μεταξύ Ανδρουλάκη, Κωνσταντινόπουλου και Γιαννακοπούλου

Με επίκεντρο την στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην ψηφοφορία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη λειτουργία παραρτημάτων μη κρατικών ξένων πανεπιστημίων στη χώρα, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις διαφορετικές φωνές, που έχουν ακουστεί, δεδομένης της απόφασης του Νίκου Ανδρουλάκη να επιβάλει κομματική πειθαρχία.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του ΕΡΤNews Λίνα Μπεθάνη είναι να πάνε με ενιαία στάση στην καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, υπήρξε έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ήταν επικριτικός όταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 2006 και ήταν υπέρ τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ίδια θέση διαχρονικά, μην κάνεις κοπτοραπτική με τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου, απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το λόγο πήρε νωρίτερα και η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία επίσης έχει εκφράσει ενστάσεις στη θέση του κόμματος και είπε στον κ. Ανδρουλάκη ότι υπάρχει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν μπορούμε, όπως είπε, να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται ουσιαστικά την τελευταία στιγμή.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η στάση που θα τηρήσουν τελικά η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί διαφοροποιήσεις γιατί, όπως έχει σημειώσει, το νομοσχέδιο έχει συνταγματικές ακροβασίες, κάνει διευθέτηση συμφερόντων και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι συνένοχο σε κάτι τέτοιο.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement