Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Νατσιός: Το «ποτάμι της ζωής», τα νέα παιδιά, υπερασπίζονται άγρυπνα την εθνική μας ανεξαρτησία

«: Σήμερα είναι και μια δεύτερη γιορτή. Γιορτάζουμε. Είναι η πρώτη, μάλλον κατ’ αξία θα έλεγα, την Αγία Σκέπη της Παναγίας μας», επισημανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός μετά από την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώνεται σήμεραανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το εορταστικό τριήμερο στην πόλη.

Η δήλωσή του:

«Χαίρετε και χρόνια πολλά. Μια τέτοια ημέρα, πριν από ογδόντα τρία χρόνια, επισκέφθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Γέροντα τότε παλιού εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά και του ζήτησαν συμβουλές για την επερχόμενη περιπέτεια τού έθνους μας.

Και τους είπε αυτούς τους περίφημους στίχους που είναι και σήμερα επικαιρότητα. Γι αυτό το λόγο θα σας πω: “Δεν έχω άλλο κανέναν. Μέθυσε με το αθάνατο κρασί του 21” και αν μου επιτρέπετε να συμπληρώσω τον μεγάλο ποιητή “να μεθύσει και σήμερα μια νηφάλιος μέθη με το αθάνατο κρασί του ’40 – ’41”. Γέμισε γαλανόλευκη σήμερα η ψυχή μας.

Καμαρώναμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, το ποτάμι της ζωής, τα νέα παιδιά, τα οποία υπερασπίζονται άγρυπνα θα έλεγα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Και να μην ξεχνάμε: Σήμερα είναι και μια δεύτερη γιορτή. Γιορτάζουμε. Είναι η πρώτη, μάλλον κατ’ αξία θα έλεγα, την Αγία Σκέπη της Παναγίας μας.

Πολλοί στρατιώτες εκείνες τις μεγάλες ημέρες έβλεπαν μπροστά τους τη Θεοτόκο να τους οδηγεί στον ιερό και δίκαιο αγώνα. Και η Θεοδώρα μας και σήμερα προστατεύει το Έθνος των Ελλήνων. Μπορεί να μας ταλανίζουν και η ακρίβεια και η οικονομική κρίση και τα κόκκινα δάνεια και η λαθρομετανάστευση, αλλά να μη φοβόμαστε.

Έχουμε το στρατό μας και επαναλαμβάνω έχουμε πάντοτε την Αγία Σκέπη της Παναγίας μας. Χρόνια πολλά! Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων.».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement