Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης από Πυργί: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατάλειψε το αεροδρόμιο Χίου και το ΠΑΣΟΚ θέλει να το σταματήσει!

Για τα διλήμματα των εκλογών και τους τρεις λόγους που πρέπει οι Χιώτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ανανεώσει την θητεία του ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, κατά την προεκλογική του ομιλία στο Πυργί της Χίου ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται σε πολλά ζητήματα όπως στο μεταναστευτικό αλλά και για ειδικά για τα ζητήματα της Χίου. Όπως είπε το συγκεκριμένο θέμα έπαψε να είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, που 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες τον χρόνο φυλούν τα σύνορα αυτής της χώρας.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως επί Νέας Δημοκρατίας τέθηκε υπό έλεγχο όπως δείχνουν και οι αριθμοί, αφού επί ΣΥΡΙΖΑ στην Χίο έφτασαν πάνω από 100.000 παράνομοι μετανάστες ενώ πλέον οι αφίξεις δεν ξεπερνούν τις 1.000 κατ’ έτος.

Ο κ. Μηταράκης άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για την στάση της στα έργα υποδομών της Χίου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το αεροδρόμιο και το ΠΑΣΟΚ θέλει να το σταματήσει». Παράλληλα τόνισε πως οι πολίτες καλούνται στις 21 Μαΐου να επιλέξουν Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα, καθώς «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφος στην Αριστερά, ψήφος στην κυβέρνηση των ηττημένων».

Στην συνέχεια μιλώντας στους δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία στο Πυργί, τόνισε πως η χώρα ενισχύθηκε σε όλους τους τομείς κατά την περασμένη τετραετία λέγοντας πως η Ελλάδα βίωσε οικονομική ανάπτυξη, ισχυροποιήθηκε αμυντικά και διπλωματικά, ενώ έλυσε και το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «μείωσε πενήντα φόρους και εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%. Ο εισαγωγικός συντελεστής της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έπεσε από το 22% στο 9%. Καταργήθηκε οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος των γονικών παροχών. Οι νέες επενδύσεις έφεραν πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Μειώσαμε την ανεργία κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες».

Σχετικά με την στήριξη των μαστιχοπαραγωγών είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που συζήτησε και άκουσε τα αιτήματα των αγροτών του νησιού αφού και οι τρεις υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκαν στο νησί και συζήτησαν με του μαστιχοπαραγωγούς, ενώ θύμισε μεταξύ άλλων και την μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 30% στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες Μαστιχοπαραγωγούς η οποία φτάνει στο 50% για τους κατ΄ επάγγελμα αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement