Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένθετο Οικονομία: Σε στάση αναμονής η ευρωπαϊκή τιμή φυσικού αερίου

Έντονη νευρικότητα παρατηρείται στην αγορά φυσικού αερίου στο Άμστερνταμ με τους επενδυτές να αξιολογούν από τη μία πλευρά τις ήπιες καιρικές προβλέψεις και τις αυξανόμενες προμήθειες και από την άλλη την πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Οι διπλωματικές κινήσεις για τον περιορισμό της κλιμάκωσης της σύγκρουσης και οι προβλέψεις για ήπιες καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έως αρχές Νοεμβρίου παρέχουν κάποια βραχυπρόθεσμη ανακούφιση στις αγορές με τις τιμές να υποχωρούν τις προηγούμενες μέρες κατά 6% ωστόσο παραμένουν υψηλότερα κατά 30% από την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάμ στις 7 Οκτωβρίου.

Η τιμή έχει εγκατασταθεί σε ένα εύρος 51 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 36 που ήταν πριν από την κρίση.

Πάντως για παν ενδεχόμενο και σύμφωνα με τους FT η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την εφαρμογή του μέτρου επιβολής ανώτατου ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο, εν μέσω ανησυχιών ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Εν μέσω αυτών των συνθηκών, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος προετοιμάζεται να ξεδιπλώσει το σχέδιο για την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος από το νέο έτος. Νέες κατηγορίες τιμολογίων, νέα σενάρια για στοχευμένες επιδοτήσεις.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 

ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: 2,5 ΛΕΠΤΑ/KWh

ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 500 KWh

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: 6 ΛΕΠΤΑ/KWh

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: 2,5 ΛΕΠΤΑ/KWh

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

“Βροχή” πέφτουν οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης το πρώτο δεκαήμερο διάθεσής του, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμα καλές. Αν και η μέση τιμή κινείται πάνω από τα 1,42 ευρώ το λίτρο, τα νοικοκυριά σπεύδουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, υπό τον φόβο ανόδου των διεθνών τιμών λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Η συμφωνία συνεργασίας στην οποία προχώρησαν η Alpha Bank με την Unicredit αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα ευρύτερων εξελίξεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Μία νέα ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έρχεται για να διευκολύνει τις συναλλαγές των πολιτών. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν ψηφιακά φορολογική ενημερότητα ακόμη κι αν έχουν εκκρεμείς οφειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

Advertisement