Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: «Παγώνουν» δόσεις δανείων και πλειστηριασμούς για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

“Παγώνουν” έως το τέλος του 2023 οι δόσεις ενήμερων δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Βασίλης Ράπανος μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΘΟ Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Ράπανο το Δ.Σ. της ΕΕΤ αποφάσισε την αναστολή της καταβολής όλων των δανείων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που επλήγησαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ έως την ίδια ημερομηνία αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί.

Παράλληλα οι τράπεζες θα συζητήσουν εξειδικευμένες λύσεις για την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.

Ακόμα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αποφάσισαν να συμβάλουν με 50 εκατ. ευρώ στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών στο μέτωπο των υποδομών.

Προσκλητήριο

Προσκλητήριο προς όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΕΕΤ έκανε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ευχαριστώντας την Ενωση. «Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι και οι άλλοι ισχυροί παράγοντες του τόπου θα ακολουθήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχη πρόσκληση απηύθυνε προς όλη την κοινωνία για την κατάθεση δωρεών στον κεντρικό λογαριασμό κρατικής αρωγής, είτε πρόκειται για «οικονομικά ισχυρούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, είτε για απλούς πολίτες.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Ενωσης Τραπεζών για το ύψος των τραπεζικών ανοιγμάτων στην περιοχή που επλήγη ανέφερε ότι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς και η γενική γραμματέας της ΕΕΤ Χαρίκλεια Απαλαγάκη. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Δύο στις 10” με τον Δημήτρη Γιατζόγλου και τη Ζωή Κρονάκη, χαρίζοντας στους...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement