Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φρέναραν» οι υποβολές φορολογικών δηλώσεων

Σε ρυθμούς εκλογών έχει αρχίσει να κινείται η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ανέβει στην πλατφόρμα του taxisnet σχεδόν 1,4 εκατομμύρια δηλώσεις, αλλά όπως παρατηρούν οι φοροτεχνικοί, όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, οι ρυθμοί πέφτουν.

Όσο πλησιάζουμε προς την 21η Μαΐου, οι φορολογούμενοι μεταθέτουν την υποχρέωσή τους για αργότερα. Παρότι το σύστημα άνοιξε από τις αρχές Μαρτίου, η ροή στις υποβολές άρχισε να ανεβαίνει μετά τις 2 Μαΐου.

Από αυτούς σχεδόν τρεις στους δέκα, καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο, καθώς τα εκκαθαριστικά τους είναι χρεωστικά, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ θα έχουν έκπτωση 3%.

Από την εκκαθάριση προκύπτει ότι από αυτές 53,62% είναι μηδενικές και δεν οφείλουν φόρο, ενώ για στο 17% αντιστοιχεί επιστροφή φόρου συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ ή 360 ευρώ κατά μέσο όρο.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ωστόσο οι φοροτεχνικοί δηλώνουν πως με το σημερινό ρυθμό είναι δύσκολο να τηρηθεί.

Συνολικά για φέτος υπολογίζεται πως οι δηλώσεις φυσικών προσώπων θα κυμανθούν στα 7 – 7,5 εκατ., ενώ άλλες περίπου 1,5 εκατ. θα είναι οι δηλώσεις των νομικών προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement