Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων: Εγκρίθηκε νέα στρατηγική επένδυση ύψους 99 εκατ. ευρώ

Μία νέα Εμβληματική Στρατηγική Επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 99 εκατ. ευρώ ενέκρινε, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο «Επέκταση Δυναμικότητας Βιομηχανικής Μονάδας Παραγωγής Προϊόντων Χάρτου», που αναμένεται να δημιουργήσει 51 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «INTERTRADE HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΑΡΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.».

Κύρια δραστηριότητα της επένδυσης είναι η κατασκευή χαρτιού οικιακής χρήσης, χαρτιού υγείας και προϊόντων από χαρτί. Σκοπός του επενδυτικού σχεδίου είναι η επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας με την απόκτηση σύγχρονων μηχανημάτων και ειδικότερα η πλήρης καθετοποίηση της παραγωγής πρωτογενούς χαρτιού «Tissue», με χρήση ανακυκλούμενου χαρτιού. Η υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου αποβλέπει στην παραγωγή του πρώτου Low Carbon Emission χαρτιού, το οποίο θα αποτελέσει με τη σειρά του την πρώτη ύλη για την παραγωγή νέας γενιάς προϊόντων με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το επενδυτικό σχέδιο εντάσσεται στις Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας, η δε χρηματοδότηση του κινήτρου της ενίσχυσης δαπανών με τη μορφή επιχορήγησης θα προέλθει από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η εταιρεία SOFTEX είναι ένα μέρος της ιστορίας της βιομηχανίας Ελλάδος. Το 2015, το εργοστάσιο της SOFTEX έκλεισε μετά από μία μεγάλη πυρκαγιά και η εταιρεία είχε παύσει τη λειτουργία της. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που μία από τις πρώτες μου αποφάσεις ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν η ένταξη της επενδύσεως της εταιρείας “INTERTRADE”, της εταιρείας που αγόρασε το σήμα της “SOFTEX”, και η δημιουργία, την τριετία 2020-2023, της νέας μεγάλης μονάδας παραγωγής προϊόντων κατεργασμένου χάρτου στα Οινόφυτα. Της δημιουργίας μίας εταιρείας που ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια τζίρο το χρόνο, με πολύ μεγάλες εξαγωγές στο εξωτερικό, αλλά και με πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά.

Η συμπερίληψή της μετά τη χθεσινή μας απόφαση στις Εμβληματικές Επενδύσεις με τη δημιουργία νέας μεγάλης μονάδας στην ίδια περιοχή των Οινοφύτων, θα διπλασιάσει την παραγωγή, θα μηδενίσει το εμπορικό μας έλλειμμα στην κατηγορία του κατεργασμένου χάρτου στην Ελλάδα και θα αυξήσει παράλληλα τις εξαγωγές μας. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα των καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας, του “brain gain” – πάρα πολλά στελέχη της εταιρείας αυτής επέστρεψαν από το εξωτερικό όπου είχαν φύγει τα περασμένα χρόνια και βρήκαν ξανά δουλειά στην Ελλάδα-, των εξαγωγών, της παραγωγής προτύπων και καινοτόμων προϊόντων. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον βιώσιμης ανάπτυξης, σεβασμού του περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Την “Ελλάδα του μέλλοντος” είδαμε χθες με τον κ. Παπαθανάση κατά την επίσκεψη μας στην εταιρεία “INTERTRADE”, στα Οινόφυτα και είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς για αυτό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Με την έγκριση άλλης μίας στρατηγικής επένδυσης, φτάνουμε αισίως τις 37 εγκεκριμένες στρατηγικές επενδύσεις κατά την τετραετή περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Καταφέραμε να τριπλασιάσουμε τις στρατηγικές επενδύσεις στην πατρίδα μας, δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης και εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα. Η συγκεκριμένη Εμβληματική στρατηγική επένδυση προωθεί την οικονομία χαμηλού ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, προάγει την καινοτομία και αναμένεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Τρεις σημαντικές παράμετροι για την άνθιση των επενδύσεων στην χώρα μας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Μια παραγωγική, εξωστρεφής, Εμβληματική Στρατηγική Επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 99 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας, υλοποιείται με τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το εθνικό πρόγραμμα “Ελλάδα 2.0” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για επιχειρήσεις με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη. Η ραγδαία αύξηση που καταγράφουν οι επενδύσεις στη χώρα μας, συγκριτικά με το 2018, είναι αποτέλεσμα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που ακολουθούμε την τελευταία τετραετία. Και το “Ελλάδα 2.0” ενισχύει αυτή τη δυναμική, οδηγώντας σε μια “έκρηξη” επενδύσεων, από την οποία όσα έχουμε δει έως τώρα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement