Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταρρέουν οι τεχνολογικοί γίγαντες: Υποχωρούν τα κέρδη σε Amazon, Apple & Google

Ο «γίγαντας» των διαδικτυακών αγορών Amazon την Πέμπτη δημοσίευσε καλύτερους από τους αναμενόμενους αριθμούς πωλήσεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, λέγοντας ότι νίκησε τους «αντίθετους ανέμους» μιας ζοφερής οικονομίας περιορίζοντας το κόστος.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% το τέταρτο τρίμηνο, στα 149,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η τιμή της μετοχής της διολίσθησε κατά 4% στις μετασυναλλακτικές συναλλαγές λόγω των προσεκτικών προοπτικών της εταιρείας για το 2023.

Ο «αντίξοος άνεμος» των συναλλαγματικών ισοτιμιών της Apple, στο οικονομικό τρίμηνο ήταν 8% έναντι του αναμενόμενου 10%.

Η Apple ανακοίνωσε την Πέμπτη πτώση στα τριμηνιαία έσοδα και κέρδη για τους τρεις τελευταίους μήνες του περασμένου έτους, που επλήγησαν από την πτώση των πωλήσεων της ναυαρχίδας iPhone.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 117,2 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά περίπου 5% σε σχέση με πέρυσι την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους.

Η μητρική εταιρεία Alphabet της Google ανακοίνωσε την Πέμπτη χαμηλότερα κέρδη και μικρή αύξηση των εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς η μείωση των δαπανών για online διαφημίσεις και ο ανταγωνισμός επιβαρύνουν τον γίγαντα της αναζήτησης.

Ενώ τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν, τα διαφημιστικά έσοδα μειώθηκαν κατά σχεδόν 4% και τα έσοδα του YouTube μειώθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση. Αυτό φάνηκε να τρομάζει τους επενδυτές, οι οποίοι έστειλαν τη μετοχή της εταιρείας χαμηλότερα στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές.

Η εταιρεία με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι κέρδισε 13,62 δισ. δολάρια ή 1,05 δολάρια ανά μετοχή το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Αυτό είναι μειωμένο κατά 34% από τα 20,64 δισ. δολάρια ή 1,53 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% στα 76,05 δισ. δολάρια από 75,33 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Alphabet θα εμφάνιζε κέρδη 1,18 δολάρια ανά μετοχή σε έσοδα 76,2 δισ. δολαρίων για την περίοδο, σύμφωνα με την FactSet Research.

Οι μετοχές της Alphabet Inc. υποχώρησαν κατά 4,55 δολάρια ή 4,2% στα 103,19 δολάρια.

Πηγές: Reuters, Afp, Associated Press

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement