Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Μέχρι πότε κάνουμε αίτηση

Περισσότερες από 2 εκατ. αιτήσεις Fuel Pass 2 έχουν υποβληθεί για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους στα καύσιμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης διαθέτει κατάλληλο έξυπνο τηλέφωνο.

Τα χρήματα από την κρατική επιδότηση των καυσίμων άρχισαν να βλέπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Τετάρτης, οι δικαιούχοι που είχαν υποβάλει την αίτηση για το Fuel Pass 2.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών έχει ήδη λάβει το ποσό ή την άυλη κάρτα εξαργύρωσης στα πρατήρια βενζίνης, ενώ η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ ή το αργότερο μέχρι αύριο για τους κατόχους των ΙΧ.

Έως εχθές, είχαν εγκριθεί και αποσταλεί στις τράπεζες για πληρωμή 333.010 αιτήσεις δικαιούχων, για το ποσό των 23.867.235 ευρώ. Εξ αυτών, οι 221.377 αιτήσεις αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ. Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και εχθές, είχαν αποσταλεί στις τράπεζες 111.633 εγκρίσεις συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr  λειτουργεί από την Τετάρτη 7 Αυγούστου,  και θα  δέχεται αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι τη νέα επιδότηση από αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Προσοχή: Μέχρι πότε κάνουμε αίτηση

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης στο Fuel Pass 2 θα μείνει ανοικτή μέχρι και τις 29 Αυγούστου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν τα χρήματα είτε σε άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό, τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Συγκεκριμένα επιδότηση βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

Τρίκυκλο φορτηγό

Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)

Φορτηγό

Δίκυκλο

Επιβατικό

Τρίκυκλο επιβατικό

Ελκυστήρα

Επιβατικό μικτό

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021. Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος.

Ποια στοιχεία χρειάζονται

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα,

  • τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και
  • τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
  • Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί αυτόματα πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement