Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται 200.000 vouchers των 150 ευρώ για επιδότηση διακοπών -Οι νέες παροχές του «Τουρισμός για Όλους»

Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η έναρξη του νέου προγράμματος επιδότησης διακοπών «Τουρισμός για Όλους» που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φετινό «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι με μια πολύ απλή διαδικασία και χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα μπορέσουν να εκδώσουν μια άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, ύψους 150 ευρώ. Το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαμονή σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, ενώ περιλαμβάνονται και τα ακίνητα βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb.

Το προηγούμενο πρόγραμμα -που ήταν και το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού για το 2020 και το 2021- ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο στόχος για φέτος ήταν διπλός: α) να εξασφαλιστούν περισσότερα κονδύλια από αυτά τα οποία απορροφήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές και β) να επιτευχθεί η επέκταση του προγράμματος.

Η αύξηση της επιδότησης κατά 10 εκατ. ευρώ -για το 2022 ανέρχεται σε 30 εκατ. ο προϋπολογισμός- ανακοινώθηκε στις 27 Απριλίου, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπ. Τουρισμού. Με τον τρόπο αυτό αυξήθηκε κατά 25% η κατά κεφαλήν επιδότηση -από τα 120 στα 150 ευρώ, ενώ εξασφαλίστηκε η επέκταση του προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.

«Τουρισμός για Όλους»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα -Μέσω του vouchers.gov.gr οι αιτήσεις
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Τουρισμός για Όλους» για τις αιτήσεις ανοίγει εντός των επόμενων ημερών -μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου- και η άυλη ψηφιακή κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους από τον Ιούλιο (οπότε και αναμένεται να «τρέξει» το πρόγραμμα) μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω του vouchers.gov.gr. (όπως και για τα υπόλοιπα προγράμματα) και κάθε πολίτης θα χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet, την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail.

Πώς λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα του «Τουρισμός για Όλους»

Την άυλη ψηφιακή κάρτα, κάθε δικαιούχος την «ξοδεύει» -για ανέπαφες πληρωμές- όποτε και σε όποιον πάροχο επιθυμεί. Δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα ο δικαιούχος να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 60 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και το υπόλοιπο ποσό να το χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα ή και την επόμενη άνοιξη. Έτσι, το πρόγραμμα συμβάλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των διανυκτερεύσεων -αρκεί το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ- ούτε υπάρχει περιορισμός στον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει κάποιος να «σπάσει» το e-voucher (κουπόνι).

Σε επόμενη φάση, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και τα τουριστικά πρακτορεία, εφόσον ξεπεραστούν τα ζητήματα των κρατικών ενισχύσεων.
Επειδή το πρόγραμμα φέτος έχει σχεδιαστεί με νέα δομή και μορφή, δεν προβλέπεται παράταση για e-vouchers που δεν χρησιμοποιήθηκαν πέρυσι.

Στα συν, και η ειδική μέριμνα που έχει ληφθεί προκειμένου η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλη τη σχετική γραφειοκρατία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η αντιπροσωπεία της Mazda στην Ελλάδα ξεκίνησε τη διάθεση του νέου υβριδικού Mazda2. Το Mazda2 Hybrid είναι το πρώτο πλήρως υβριδικό μοντέλο της ιαπωνικής...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με μία συγκινητική ανάρτησή στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ο Γιάννης δήλωσε ευλογημένος ποζάροντας με τα αδέρφια του και τη νέα εμφάνιση της “επίσημης αγαπημένης”....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Έλληνας αθλητής πήρε την πρόκριση από την πρώτη βολή, στέλνοντας τον δίσκο στα 60.73μ, ξεπερνώντας το όριο. Στην προηγούμενη διοργάνωση κατέκτησε τη 10η...

LIFESTYLE

Η Κολομβιανή ποπ σταρ Σακίρα, βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών για φορολογική απάτη αξίας 14,5 εκατομμυρίων ευρώ προς την ισπανική κυβέρνηση, ενώ ζούσε στη Βαρκελώνη...