Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Μάϊου: Νωρίτερα η πληρωμή τους – Δείτε τις ημερομηνίες

Συντάξεις Μάϊου: Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ:

– Στις 19 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ).

– Στις 20 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

ΟΑΕΔ – Δώρο Πάσχα 2022: Πότε ξεκινά η προπληρωμή του

Σήμερα Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 4-8 Απριλίου, θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– 18,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 13,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 45.694 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 140 εκατ. ευρώ σε 65.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας.
– 22 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

Advertisement