Η Κίνα κήρυξε τον πόλεμο σε Bitcoin και κρυπτονομίσματα - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κίνα κήρυξε τον πόλεμο σε Bitcoin και κρυπτονομίσματα

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε αιφνιδιαστικά το Bitcoin μετά από ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας με τη οποία αφενός χαρακτήρισε παράνομες όλες τις συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα, αφετέρου δεσμεύθηκε να κυνηγήσει όσους εμπλέκονται σε αυτές.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε πως όλες οι συναλλαγές σχετικές με κρυπτονομίσματα και εικονικά νομίσματα απαγορεύονται αυστηρά, ενώ χαρακτήρισε παράνομες και τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης που παρέχονται στην ηπειρωτική Κίνα, από το εξωτερικό.

«Τα ξένα ανταλλακτήρια εικονικών νομισμάτων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να προσφέρουν υπηρεσίες σε εγχώριους κατοίκους θεωρούνται επίσης παράνομες οικονομικές δραστηριότητες», ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι σε ξένα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων θα ερευνηθούν.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι έχει επίσης βελτιώσει τα συστήματά της για να εντείνει την παρακολούθηση συναλλαγών που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και να εξαλείψει τις κερδοσκοπικές επενδύσεις.

«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα μη τραπεζικά ιδρύματα πληρωμών δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε δραστηριότητες και λειτουργίες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα», ανέφερε η τράπεζα.

Μετά την ανακοίνωση αυτή η τιμή του Βitcoin βυθίστηκε γύρω στο 4% από τα 45.142 δολάρια, στα 42.001 δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα είναι σκληρή απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Νωρίτερα εφέτος, το Πεκίνο ανακοίνωσε την καταστολή της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, δηλαδή της διαδικασίας που μέσω κατανάλωσης μεγάλων ποσών ενέργειας δημιουργούνται οι νέες μονάδες Bitcoin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό του 48χρονου δημοτικού υπάλληλου Ι.Σ που αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας (6/12), στην ευρύτερη περιοχή της...

ΧΙΟΣ

Συναγερμός σήμανε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία γνωστοποιήθηκε η εξαφάνιση ενός Χιώτη 48χρονου άνδρα. Από χθες, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (6/12) δόθηκε...

ΧΙΟΣ

Εγκρίθηκε το αίτημα του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κ. Παναγιώτη Μανδάλα και Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, για τη συμμετοχή ελικόπτερου στην έρευνα, συμβάλλοντας στην...

ΧΙΟΣ

Ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς «Ο Μάκελος» και ο Πολιτιστικός Τομέας της Τ.Κ. Καρδαμύλων προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση τους: «Τάντζαροι –...