Στα 2,58 δισ. ευρώ ο ΕΝΦΙΑ του 2021, ποιοι και πόσα πληρώνουν - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 2,58 δισ. ευρώ ο ΕΝΦΙΑ του 2021, ποιοι και πόσα πληρώνουν

Στα 2,58 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο «λογαριασμός» του φετινού ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως αυτά προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των περίπου 7,24 εκατ. εκκαθαριστικών (φυσικά και νομικά πρόσωπα).

Από το ποσό των 2,58 δισ. ευρώ, 865 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν έως το τέλος του επόμενου μήνα, καθώς η δόση του Οκτωβρίου θα μπορεί να είναι διπλή (περιλαμβάνει και τη δόση του Σεπτεμβρίου).

Από το συνολικό ποσό που θα εισπράξει το Δημόσιο, τα 2,093 δισ. ευρώ αφορούν φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα τις επιχειρήσεις.

Από τον ΕΝΦΙΑ έχουν απαλλαγεί φέτος μερικώς ή πλήρως 1.335.071 φυσικά πρόσωπα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

Ο συνολικός φόρος που βεβαιώθηκε ανήλθε σε 3,24 δισ. ευρώ. Ο κύριος ΕΝΦΙΑ ανήλθε σε 2,6 δισ. ευρώ και ο συμπληρωματικός φόρος σε 646εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές ύψους 666 εκατ. ευρώ, ο φόρος περιορίζεται στα 2,58 δισ. ευρώ.
Ο φόρος για τα φυσικά πρόσωπα ανέρχεται στο ποσό των 2,093 δισ. ευρώ, ενώ των νομικών προσώπων στα 494 εκατ. ευρώ.
Mείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% είχαν φέτος 1.272.745 φυσικά πρόσωπα. Το τελικό ποσό που θα καταβάλουν έχει μειωθεί από τα 161 εκατ. ευρώ στα 80 εκατ. ευρώ.
Πλήρη απαλλαγή δικαιούνται 62.326 φυσικά πρόσωπα, τα οποία γλίτωσαν φόρο ύψους 7,9 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι συνολικά 1.335.071 φυσικά πρόσωπα είχαν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ή απαλλάχθηκαν πλήρως, ενώ το 2020 οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν λιγότερα ή μηδενικό φόρο ανέρχονταν σε 1.284.890.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Υποτροφία ως προς τις οικογένειες τριτέκνων της Χίου από την Ιερά Νέα Μονή Χίου μετά από την παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη. Συγκεκριμένα, ένα παιδί...

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγα λεπτά σε καμινάδα τζακιού  σε οικία που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, Καστέλο. Άμεση παρέμβαση της Πυροσβετικης Υπηρεσίας  Στο...

ΕΘΝΙΚΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητά από «φίλες χώρες» να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος στην Κύπρο. O πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέρχεται...

ΕΘΝΙΚΑ

H άσκηση «Βροντή» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και του Σαρωνικού...