Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Πρίγκιπας Χάρι: Ο φόβος για τα παιδιά του και τη Μέγκα

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν σταματά να απασχολεί. Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της τριήμερης ακροαματικής διαδικασίας στο Λονδίνο,οι δικηγόροι του μοιράστηκαν δήλωση του.

Ο σύζυγος της Μέγκαν Μαρκλ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ωστόσο εδώ και λίγες ώρες τα λεγόμενά του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

«Με μεγάλη θλίψη και για τους δυο μας, η σύζυγός μου και εγώ αισθανθήκαμε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε από αυτόν τον ρόλο και να εγκαταλείψουμε τη χώρα το 2020», ανέφερε στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το ITV, την οποία ανέγνωσε η δικηγόρος του Χάρι, Σαχίντ Φατίμα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κεντρικό σημείο στην κληρονομιά των παιδιών μου και ένα μέρος που θέλω να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, όσο και εκεί που ζουν αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν υπάρχει δυνατότητα να τα κρατήσουμε ασφαλή όταν βρίσκονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου», επισήμανε.

«Δεν μπορώ να θέσω τη σύζυγό μου σε τέτοιο κίνδυνο και, δεδομένων των εμπειριών μου στη ζωή, δεν είμαι πρόθυμος να θέσω και τον εαυτό μου άσκοπα σε κίνδυνο», αναφέρεται επίσης.

«Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι θέλει να επιστρέψει: να δει την οικογένεια και τους φίλους του και να συνεχίσει να στηρίζει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις», είχε δηλώσει από τη μεριά της η δικηγόρος του Σαχίντ Φατίμα, το 2022.

«Πάνω απ’ όλα, αυτό είναι, και θα είναι πάντα, το σπίτι του», τόνισε.

Πρίγκιπας Χάρι – Οι λιγοστές εμφανίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Από τη μετακόμισή τους στην Καλιφόρνια το 2020, η Μέγκαν και ο Χάρι έχουν φέρει τα παιδιά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο μία φορά, το 2022, όταν παρακολούθησαν τους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και γιόρτασαν τα πρώτα γενέθλια της Λίλι, στο πρώην βρετανικό σπίτι τους στο Ουίνσδορ.

Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στον Πρίγκιπα Χάρι

Σε γραπτή δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του People, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η RAVEC (Βασιλική Εκτελεστική Επιτροπή) «θα έπρεπε να είχε εξετάσει τον “αντίκτυπο” που θα είχε μια επιτυχημένη επίθεση στον ενάγοντα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιότητα, το ιστορικό και το προφίλ του μέσα στη βασιλική οικογένεια, στην οποία γεννήθηκε και θα ανήκει για το υπόλοιπο της ζωής του».

Tο υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η RAVEC είχε εξετάσει την «πιθανή σημαντική δημόσια αναστάτωση», που θα προέκυπτε από κάτι που θα συνέβαινε στον πρίγκιπα Χάρι και γνώριζε τον «τραγικό θάνατο» της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997, όταν το όχημά της καταδιώχθηκε από παπαράτσι.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι και της οικογένειάς του θα πρέπει να αποφασίζεται κατά περίπτωση, καθώς η θέση του είχε «ουσιαστικά αλλάξει επειδή δεν θα είναι πλέον εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας και θα ζει στο εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement