Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Eurovision 2023: Η χώρα με τις περισσότερες νίκες που επιστρέφει μετά από 30 χρόνια απουσίας 

Eurovision 2023: Το Σάββατο 13/5 στις 22:00 η ώρα Ελλάδος θα προβληθεί ο Μεγάλος Τελικός του 67ου Διαγωνισμού της Eurovision. Στον τελικό πέρασαν 26 χώρες, με τις 20 να διακρίνονται μέσα από τους δύο ημιτελικούς και τις 6 να περνάνε απευθείας, με τη Σουηδία να είναι ένα από τα πιο μεγάλα φαβορί, ενώ δυστυχώς η χώρα μας δεν τα κατάφερε.

Μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού σαν «βόμβα» έσκασε η επιστροφή του Λουξεμβούργου, το οποίο για 30 ολόκληρα χρόνια απουσίαζε από τον διαγωνισμό παρά τις προσπάθειες τις EBU να τους πείσει να επιστρέψουν. Έτσι από το 2024 η χώρα θα συμμετέχει και πάλι στη Eurovision.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε ξανά το Λουξεμβούργο στον Διαγωνισμό της Eurovision μετά από 30 χρόνια. Η χώρα έχει ένα από τα πιο επιτυχημένα ρεκόρ στον Διαγωνισμό με 5 νίκες μέσα στις πρώτες τρεις δεκαετίες. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και πάλι με το RTL κατά την επιστροφή τους στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός παγκοσμίως το 2024», ανέφερε ο Martin Österdahl, ο Executive Supervisor της Eurovision.

Από την πλευρά του, ο CEO του RTL, της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης του Λουξεμβούργου, Christophe Goossens, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που το Λουξεμβούργο επιστρέφει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ακόμη πιο ενθουσιασμένοι που το RTL θα αναλάβει το συναρπαστικό έργο της επιλογής του τραγουδιού μας για το 2024. Ως εταιρεία media που είναι αφοσιωμένοι στους ανθρώπους του Λουξεμβούργου, ανυπομονούμε να μεταδώσουμε τα λαμπερά shows. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της Eurovision σε όλη της τη δόξα».

Το Λουξεμβούργο έκανε το ντεμπούτο του στη Eurovision από την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού το 1956 και έκτοτε συμμετείχε κάθε χρόνο μέχρι το 1993 (με εξαίρεση το 1959), μετρώντας συνολικά 37 συμμετοχές. Είναι η τρίτη χώρα με τις περισσότερες νίκες, 5 στο σύνολο (1961, 1965, 1972, 1973, 1983), και μάλιστα οι δύο back-to-back (1972-73).

Στις 37 συμμετοχές της το Λουξεμβούργο έχει εκπροσωπηθεί από σειρά καλλιτεχνών εντός και εκτός των συνόρων του, μεταξύ των οποίων η Lara Fabian (1988, 4η θέση) και οι Ελληνίδες Νάνα Μούσχουρη (1963, 8η θέση) και Βίκυ Λέανδρος (1972, 1η θέση). Τελευταία συμμετοχή τους ήταν το 1993 με το συγκρότημα Modern Times, που κατέληξε στην 20η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement