Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μάρκλ: Είδαμε το ντοκιμαντέρ και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις

Έχοντας μιλήσει και στο παρελθόν για τον ρατσισμό που αντιμετώπισε η Μέγκαν ακόμα και από την ίδια τη βασιλική οικογένεια, η πρώην ηθοποιός αποκάλυψε πως, όσο βρισκόταν στο Παλάτι, στόχος της ήταν να «μην ξεχωρίζει». Όπως εξήγησε η Μέγκαν, πάντα έπρεπε να προσέχει πολύ το ντύσιμό της και να αποφεύγει τα έντονα χρώματα, αφενός γιατί δεν έπρεπε να είναι «ασορτί» με τη βασίλισσα, βάσει πρωτοκόλλου, και αφετέρου γιατί ξεχώριζε ούτως ή άλλως από τους υπόλοιπους, λόγω του πιο σκούρου τόνου του δέρματός της.

«Κάθε φορά σκεφτόμουν ποια είναι τα πιο διακριτικά χρώματα που μπορώ να επιλέξω και τι δεν θα φορούσαν πιθανότατα οι άλλες. Μπεζ; Λευκό; Καμηλό; Πάντα διάλεγα πιο ουδέτερα χρώματα, καθώς δεν ήθελα να ξεχωρίζω. Δεν υπήρχε ούτε μια περίσταση, στην οποία δεν επεδίωκα να αναμειχθώ με την οικογένεια, δεν ήθελα να τους φέρω σε αμηχανία», εξομολογήθηκε.

Πρίγκιπας Χάρι: «Δεν θέλω να κάνω τα ίδια λάθη με την οικογένειά μου»

Παρά το γεγονός ότι η φυλή της Μέγκαν φαινόταν να αποτελεί πρόβλημα για το Παλάτι, ο ίδιος ο πρίγκιπας Χάρι, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Netflix, αποκάλυψε ότι αισθάνεται «περήφανος» για τις καταβολές των παιδιών του.

«Πολλοί δεν θέλουν να μιλούν για το πώς είναι να φέρεις μεικτή καταγωγή», είπε ο Χάρι. «Θεωρείται ότι δεν είσαι ούτε αρκετά λευκός, ούτε αρκετά μαύρος. Αλλά εγώ δε βλέπω έτσι τα πράγματα», συμπλήρωσε.

«Ο γιος, η κόρη μου και η γυναίκα μου είναι μιγάδες και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό», δήλωσε ο πρίγκιπας, ο οποίος έχει δύο παιδιά με την Μαρκλ: Τον 3 ετών Άρτσι και την ενός έτους Λίλιμπετ, η οποία πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Θεωρώ ότι όταν φέρνεις έναν άνθρωπο στον κόσμο, έχεις την ευθύνη να κάνεις τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος γι’ αυτόν. Δεν θέλω να επαναλάβω τα λάθη της οικογένειάς μου», είπε ο Χάρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν παραχωρήσει το 2020 μια συνέντευξη στη διάσημη παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία αποκάλυπταν ότι η Μέγκαν είχε γίνει στόχος ρατσιστικών σχολίων από μέλη της βασιλικής οικογένειας, που «ανησυχούσαν» ότι το παιδί της με τον Χάρι θα έβγαινε σκουρόχρωμο.

«Έχω βιώσει τον ρατσισμό από μικρή», επισημαίνει η Μέγκαν στο ντοκιμαντέρ του Netflix. «Η μαμά μου γινόταν στόχος ρατσιστικών σχολίων, ακόμα και από τις μαμάδες των συμμαθητριών μου, όταν ερχόταν να με πάρει από το σχολείο».

Η μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ, εμφανίζεται επίσης για λίγο στην σειρά, μιλώντας για το πώς την καταδίωκε ο Τύπος, όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της κόρης της με τον πρίγκιπα Χάρι.

«Δεν μπορούσα καν να βγάλω τα σκυλιά μου για βόλτα, χωρίς να με πλησιάσει κάποιος», λέει η κ. Ράγκλαντ. «Είναι το παιδί μου και δεν έχω τίποτα να σας πω γι’ αυτό, τους απαντούσα», προσθέτει.

Το σκάνδαλο της…καρφίτσας

Στο ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακάλεσαν ένα περιστατικό από το 2017, που θεωρήθηκε ενδεικτικό του ρατσισμού που αντιμετώπισε η Μέγκαν από τη βασιλική οικογένεια. Τότε, ένα μέλος της οικογένειας, η πριγκίπισσα Μάικλ του Κεντ, εμφανίστηκε σε μια εκδήλωση όπου θα παρίστατο και η Μαρκλ φορώντας μια καρφίτσα σε στυλ «Blackamoore».

Τα «Blackamoore» είναι αντικείμενα που απεικονίζουν μαύρους ανθρώπους – συνήθως υπηρέτες ή σκλάβους -ως κάτι το εξωτικό και θεωρούνται κατάλοιπα του αποικιοκρατικού παρελθόντος της Μεγάλης Βρετανίας. Ομοίως και η καρφίτσα της πριγκίπισσας απεικόνιζε έναν Αφρικανό άνδρα με διάφορα στολίδια στο κεφάλι του.

Την σήμερον ημέρα θεωρείται άτοπο να κυκλοφορεί κάποιος Βρετανός με τέτοια αξεσουάρ και η πριγκίπισσα είχε απολογηθεί για την στυλιστική επιλογή της, λέγοντας πως ήταν ένα «δώρο» που είχε φορέσει πολλές φορές στο παρελθόν. Έκτοτε, πάντως, δεν την ξαναφόρεσε, τουλάχιστον δημόσια…

Μέγκαν: Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου – Η αστυνομία δεν ήθελε να βοηθήσει

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε ένα βίντεο – ημερολόγιο των ημερών που πέρασε το ζευγάρι κοντά στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με τον πρίγκιπα Χάρι να μιλά από πάνω, διερωτώμενος: «Είναι πραγματικά δύσκολο να κοιτάξουμε πίσω και να πούμε, τι στο καλό συνέβη; Πώς καταλήξαμε εδώ;». Στην συνέχεια, ο Χάρι αποκαλύπτει ότι, όσο βρισκόταν κοντά στο Παλάτι, ανησυχούσε πολύ για την ασφάλεια της οικογένειάς του.

Ο Χάρι έβαλε στο στόχαστρο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης στα πρώτα λεπτά της εκπομπής. «Λίγοι ξέρουν την πλήρη αλήθεια. Εμείς γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια, το Παλάτι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια και τα μέσα ενημέρωσης γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια επειδή έχουν εμπλακεί σε όλο αυτό», είπε ο Χάρι.

πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ

πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ

«Το πρόσωπό μου ήταν παντού, η ζωή μου ήταν παντού, τα ταμπλόιντ είχαν καταλάβει τα πάντα», πρόσθεσε η Μέγκαν για τις πρώτες εμπειρίες της με τον Τύπο. «Είχαν πληρώσει τους γείτονές μου για να βάλουν κάμερες στα σπίτια τους, στραμμένες στο δικό μου».

Όπως αποκάλυψε, τον πρώτο καιρό της σχέσης της με τον Χάρι και ενώ η ίδια βρισκόταν ακόμα στον Καναδά, εκπρόσωποι του Τύπου την ακολουθούσαν παντού, με αποτέλεσμα εκείνη να απευθυνθεί στην αστυνομία.

«Τους είπα: “Αν οποιαδήποτε άλλη γυναίκα στο Τορόντο ερχόταν αυτή την στιγμή και σας έλεγε ότι έξι άνδρες κοιμούνται σε αμάξια γύρω από το σπίτι της, την ακολουθούν όπου κι αν πάει και εκείνη φοβάται, δεν θα λέγατε ότι αυτό πρόκειται για καταδίωξη;”»

«Εκείνοι μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, εξαιτίας του ποιος ήταν ο σύντροφός μου», αποκάλυψε η Μέγκαν Μαρκλ. «”Δηλαδή έτσι πρέπει να ζω;”, είπα και μου απάντησαν ένα ξερό “ναι”. Όταν έφθασα να δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, τότε αποφάσισα να αποκτήσω το δικό μου προσωπικό ασφαλείας».

Πρίγκιπας Χάρι: «Εγώ ακολούθησα την καρδιά μου – Κάποιοι άλλοι δεν το έκαναν»

Ο Χάρι συνέκρινε την Μέγκαν με τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ενώ την κυνηγούσαν οι παπαράτσι το 1997. «Η Μέγκαν είναι τόσο παρόμοια με τη μαμά μου… Έχει την ίδια αυτοπεποίθηση, έχει την ίδια ζεστασιά σαν χαρακτήρας», είπε στο πρώτο επεισόδιο ο πρίγκιπας.

«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι μέσα από τη βασιλική οικογένεια πέφτουν στην παγίδα του να παντρευτούν κάποιο άτομο που να ταιριάζει στα “καλούπια” του Παλατιού, αντί για κάποιο άτομο που ταιριάζει στους ίδιους. Αλλά και εγώ έχω πάρει κάτι από την μητέρα μου: Το να λειτουργώ ακούγοντας την καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Δέχομαι ότι θα υπάρξουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που ουσιαστικά διαφωνούν με αυτό που έχω κάνει και πώς το έχω κάνει. Αλλά ήξερα ότι έπρεπε να κάνω ό,τι μπορούσα για να προστατεύσω την οικογένειά μου, ειδικά μετά από αυτό που συνέβη στη μαμά μου», συνέχισε ο Χάρι.

πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ

πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας θυμήθηκε ότι κάθε σύντροφος που είχε στο πλευρό του ως νεαρό μέλος της βασιλικής οικογένειας κατέληξε να «καταδιώκεται» από τον Τύπο.

«Κάθε σχέση που είχα γινόταν πρωτοσέλιδο μετά από λίγες εβδομάδες ή μήνες. Μετά την τρίτη ή τέταρτη σχέση, σκέφτηκα ότι δεν την θέλω πια αυτή την κατάσταση. Όταν γνώρισα την Μέγκαν, φοβήθηκα ότι αυτό το πράγμα θα την απωθούσε» είπε ο Χάρι. «Ήξερα ότι ο μόνος τρόπος για να πάει καλά η σχέση μας θα ήταν το να κρατήσουμε χαμηλό προφίλ για όσα γινόταν».

Χάρι – Μέγκαν: Η γνωριμία τους στο Instagram

Όσο για το πώς γνωρίστηκαν οι Χάρι και Μέγκαν; Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο ντοκιμαντέρ, η γνωριμία τους έγινε μέσω…Instagram.

Εκείνη την περίοδο, η Μέγκαν λέει ότι είχε επιλέξει να είναι μόνη της, εστιάζοντας στο εαυτό, την καριέρα και τη διασκέδασή της. «Αλλά μετά, ήρθε ο Χάρι», σχολιάζει, με τον πρίγκιπα να αποκαλύπτει: «Γνωριστήκαμε μέσω Instagram. Σκρόλαρα στην αρχική ενός φίλου μου και εμφανίστηκε ένα βίντεο με τον φίλο μου και την Μέγκαν. Τον ρώτησα “Ποια είναι αυτή;” και κανόνισε κάπως να μας φέρει σε επαφή».

πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ

πρίγκιπας Χάρι Μέγκαν Μαρκλ

«Δεν γκούγκλαρα ποτέ μου τον Χάρι…αλλά εξέτασα εξονυχιστικά τα προφίλ του στα social media, για να καταλάβω λίγο καλύτερα τι άνθρωπος είναι πραγματικά», είπε η Μέγκαν, ενθυμούμενη τις πρώτες μέρες της γνωριμίας τους.

Ωστόσο, όσο η Μέγκαν ερχόταν πιο κοντά στη βασιλική οικογένεια, τόσο αυξάνονταν οι δυσκολίες που έπρεπε να περάσει. «Ο αρραβώνας μας ήταν ένα κανονικό ριάλιτι σόου», λέει στο ντοκιμαντέρ.

Χάρι: «Η Μέγκαν έπαθε σοκ όταν της ζήτησα να υποκλιθεί στη βασίλισσα»

Μιλώντας για την πρώτη φορά που η σύζυγός του γνώρισε τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Χάρι λέει ότι η Μέγκαν «δεν είχε ιδέα» για τα επίπεδα τυπικότητας και τελετουργίας που διέπουν τις συναντήσεις με τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας – ακόμα και όταν αυτά τα άτομα είναι στενοί συγγενείς».

«Ήταν ένα σοκ για εκείνη», λέει.

Μέγκαν Μαρκλ Χάρι

Μέγκαν Μαρκλ Χάρι

Η Μέγκαν λέει ότι δεν είχε ιδέα ότι επρόκειτο να συναντήσει την αείμνηστο μονάρχη, αφού ο Χάρι της το είπε τελευταία στιγμή και τη ρώτησε «ξέρεις πώς να υποκλίνεσαι σωστά;»

«Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα», προσθέτει εκείνη, με τον Χάρι να αναρωτιέται: «Πώς εξηγείς σε κάποιον ότι πρέπει να  υποκλίνεσαι ακόμα και στη γιαγιά σου; Ειδικά για μια Αμερικανίδα, αυτό είναι κάτι πολύ περίεργο».

«Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν έδειχναν κατανόηση», λέει ο Χάρι. «Βλέπουν αυτές τις δυσκολίες ως κάτι που πρέπει να περάσει ο οποιοσδήποτε μπαίνει στην οικογένεια – ως κάτι που το περνάνε όλοι. Εγώ τους υπενθύμιζα ότι στην περίπτωση της Μέγκαν έμπαινε και ο παράγοντας της φυλής».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement