Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Βίντεο: Μέσα στον υποθαλάσσιο σταθμό που θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ζουν και να εργάζονται υποβρυχίως

Μια εταιρεία ωκεάνιας εξερεύνησης και τεχνολογίας ελπίζει να ξεκινήσει μια νέα εποχή υποβρύχιας παρουσίας με έναν τρισδιάστατα εκτυπωμένο σταθμό για τους επιστήμονες που θα μελετούν τους ωκεανούς του κόσμου.

Η Deep λέει ότι η αποστολή της είναι να καταστήσει την εξερεύνηση των ωκεανών τόσο γενικευμένη όσο είναι σήμερα η χερσαία εξερεύνηση, ενώ αναρωτιέται ρητορικά πόσα θα γνωρίζαμε για τα τροπικά δάση αν μπορούσαμε να τα εξερευνήσουμε μόνο «καταδυόμενοι» από τον ουρανό, παρατηρώντας το έδαφος για λίγα λεπτά πριν αναδυθούμε ξανά στην επιφάνεια.

Ο πυρήνας της λύσης που προτείνει η εταιρεία είναι ο σταθμός Sentinel, ο οποίος θα επιτρέπει την άνετη διαβίωση σε βάθη έως και 200 μέτρων για έως και 28 ημέρες κάθε φορά, καταργώντας όλο τον χαμένο χρόνο πριν και μετά από μια κανονική καταδυτική αποστολή.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε χρόνο, να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, για την επιστήμη, για την έρευνα και άλλες κρίσιμες δραστηριότητες που συμβαίνουν στο βυθό της θάλασσας να γίνονται με πιο ρευστό και ασφαλή τρόπο», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της Deep, Sean Wolpert.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι αρθρωτό και αναδιαμορφώσιμο, επιτρέποντας την εναλλαγή πληρωμάτων έξι ατόμων, το καθένα με τα δικά του υπνοδωμάτια. Με πλάτος 6,2 μέτρα και μήκος 17 μέτρα, καθένα από τα δωμάτια που το αποτελούν θα εκτυπωθεί τρισδιάστατα από έξι ρομπότ σε συνεργασία, ένας σχεδιασμός που έχει ήδη την καταρχήν έγκριση της DNV, μιας από τις σημαντικότερες αρχές πιστοποίησης και ταξινόμησης στον κόσμο.

Η Deep λέει ότι έχει ξεκινήσει μια αποστολή πολλών γενεών για να κάνει τους ανθρώπους υδρόβιους και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εξερευνούμε τους ωκεανούς, ελπίζοντας να απαντήσει σε μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως η κλιματική αλλαγή και η απώλεια της βιοποικιλότητας.

«Όλοι επικεντρώνονται στο να πάνε στο διάστημα, αλλά έχουμε αυτόν τον υπέροχο εξωγήινο κόσμο στους ωκεανούς, έναν κόσμο που είναι εντελώς ανεξερεύνητος», δήλωσε ο Wolpert.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement