Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία των Γυναικών τον Νοέμβριο στην Αθήνα

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία των Γυναικών θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 5 Νοεμβρίου 2023 στον συνεδριακό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, με στόχο την προσπάθεια εδραίωσης στην Ελλάδα ενός εξειδικευμένου διεπιστημονικού βήματος σε σχέση με την υγεία των γυναικών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας και την Ελληνική Εταιρία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και Συναφών Επιστημών.

Σε ποιους απευθύνεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία των Γυναικών

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες πολλών επιστημονικών κλάδων: ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και φυσικά σε μαιευτήρες-γυναικολόγους, μαίες και μαιευτές. Απευθύνεται επίσης σε ογκολόγους, παιδιάτρους, νεογνολόγους, ενδοκρινολόγους, βιολόγους, εμβρυολόγους, γενετιστές, φαρμακολόγους και πολλούς άλλους ειδικούς που ασχολούνται με τον πολυεπιστημονικό και διεπιστημονικό χώρο της υγείας των γυναικών. Το συνέδριο απευθύνεται, βεβαίως και στις ίδιες τις γυναίκες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και δυνατότητες στον χώρο της υγείας και της ψυχικής φροντίδας τους. Νομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά ζητήματα των γυναικών αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος της ενημέρωσης για την φροντίδα τους.

Κεντρικός θεματικός εστιασμός του συνεδρίου

Ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με τον αναπαραγωγικό κύκλο θα αποτελέσουν κεντρικό θεματικό εστιασμό στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία των Γυναικών, δεδομένου ότι ψυχικές διαταραχές και προβλήματα που σχετίζονται με την κύηση, τη λοχεία, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εμμηνόπαυση είναι ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την δημόσια υγεία, την υπογεννητικότητα και την φροντίδα των παιδιών καθώς επηρεάζουν τη σχέση της μητέρας με τα παιδιά της αλλά και με ολόκληρη την οικογένεια.

Σκοπός αυτού του συνεδρίου, επιπλέον, είναι η προσπάθεια εδραίωσης στην Ελλάδα ενός εξειδικευμένου επιστημονικού βήματος, όπως ήδη υπάρχει και σε άλλες χώρες, που να προωθεί ζητήματα τα οποία άπτονται όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τις γυναίκες σε βιολογικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο. Ιδιαίτερη θέση σε αυτά τα ζητήματα κατέχει η ψυχική υγεία της ανθρώπινης γονιμότητας και του αναπαραγωγικού κύκλου, για την μητέρα, το έμβρυο, το παιδί, τον/την σύντροφο, και την ευρύτερη οικογένεια.

Αλλά για να επιτευχθεί η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός της φροντίδας της υγείας των γυναικών είναι απαραίτητη η διασύνδεση επιστημόνων που ασχολούνται με τα ίδια θέματα από διαφορετικές σκοπιές. Γι’ αυτό τα συμπόσια του συνεδρίου θα είναι διεπιστημονικά, δηλαδή θα συγκροτούνται από ειδικούς τόσο από τον ψυχιατρικο-ψυχοκοινωνικό χώρο όσο και από το χώρο της μαιευτικής-γυναικολογίας, όπως και από συναφείς ειδικότητες (ενδοκρινολογία, παιδιατρική, νεογνολογία, εφηβική ιατρική, κλινική φαρμακολογία κ.α.).

Εξάλλου όλες οι συνεδρίες θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα, δηλαδή θα δίδεται επαρκής χρόνος για συζήτηση μεταξύ των ομιλητών, όπως και μεταξύ αυτών και των ακροατών, είτε πρόκειται για εξειδικευμένους επιστήμονες είτε για άλλους συνέδρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα των ομιλιών.

Κάλεσμα για υποβολή εργασιών

Θα ήταν ιδιαίτερη ευχαρίστηση για τους διοργανωτές του συνεδρίου, όσοι ενδιαφέρονται για την θεματολογία του και ασχολούνται με το πεδίο που καλύπτει το συνέδριο να υποβάλουν τις εργασίες τους για την ενεργό συμμετοχή τους στο συνέδριο με ανακοινώσεις (προφορικές ή αναρτημένες).

Η προθεσμία υποβολής των περιλήψεων είναι έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε το Συνέδριο, μεταβείτε εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία των Γυναικών

Ημερομηνία: 3 – 5 Νοεμβρίου 2023

Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα, Πολεμικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2-4, Τηλ.: 210 7252974)

Περισσότερες πληροφορίες σε αυτόν τον σύνδεσμο.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 13′, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ κόντρα στον Παναιτωλικό με 3-1,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έφυγε από τη ζωή ο βρετανός προπονητής Τέρι Βέναμπλς. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του ’70, έπαιξε σε διάφορους συλλόγους, όπως...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Tου Αριστείδη Ζαννίκου Με την αποσπασματική Κυβερνητική αντίδραση κατά της λαίλαπας της ακρίβειας να αποδεικνύεται (προσώρας;) αναποτελεσματική και με δυο φονικούς πολέμους να διεξάγονται...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη στιγμή που το «Πόνος και Δόξα», η προτελευταία, μεγάλου μήκους, ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ έκανε πρεμιέρα και...

Advertisement