Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μηνιγγίτιδα που σχετίζεται με αισθητικές επεμβάσεις σε ΗΠΑ και Μεξικό ανησυχεί τους επιστήμονες

Οι αρχές των ΗΠΑ και του Μεξικού ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας μιας επιδημίας μυκήτων που συνδέεται με αισθητικές επεμβάσεις στο Μεξικό.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι δύο άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις με επισκληρίδιο αναισθησία πέθαναν από μηνιγγίτιδα.

Σχεδόν 400 άτομα στις ΗΠΑ και το Μεξικό βρίσκονται υπό παρακολούθηση, ενώ δύο κλινικές όπου γίνονται αισθητικές επεμβάσεις στην πόλη Ματαμόρος του Μεξικού, έχουν κλείσει.

Οι αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Μεξικό έχουν παροτρύνει τους ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις με επισκληρίδιο αναισθησία είτε στο River Side Surgical Center είτε στην Clinica K-3 από τον Ιανουάριο, να υποβληθούν σε εξετάσεις, ακόμη και αν είναι προς το παρόν ασυμπτωματικοί.

Το CDC δήλωσε ότι έχει ήδη εντοπίσει 25 άτομα στις ΗΠΑ με «ύποπτες ή πιθανές» περιπτώσεις μυκητιασικής μηνιγγίτιδας.

Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στο Μεξικό για αισθητικές επεμβάσεις όπως λιποαναρρόφηση, αύξηση στήθους και ανόρθωση γλουτών, οι οποίες απαιτούν την έγχυση αναισθητικού στην περιοχή γύρω από τη σπονδυλική στήλη.

Ο Ντάλας Σμιθ του CDC δήλωσε ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της αναισθησίας μπορεί να έχουν μολυνθεί.

«Υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή στο Μεξικό και πιθανώς υπάρχει μια μαύρη αγορά με μολυσμένα φάρμακα», δήλωσε ο Σμιθ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μια παρτίδα ενός τοπικού αναισθητικού που χρησιμοποιείται συνήθως για επεμβάσεις όπως οι καισαρικές τομές βρέθηκε να έχει μολυνθεί από τον ίδιο μύκητα, οδηγώντας στον θάνατο 39 ανθρώπους στην πολιτεία Ντουράνγκο του Μεξικού.

Το πιο συνηθισμένο πρώιμο σύμπτωμα της μυκητιασικής μηνιγγίτιδας είναι ο πονοκέφαλος, ενώ ακολουθούν πυρετός, εμετός, πόνος στον αυχένα και θολή όραση.

Η μυκητιασική μηνιγγίτιδα δεν είναι μεταδοτική και μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικά φάρμακα – αλλά μπορεί να γίνει γρήγορα απειλητική για τη ζωή μόλις αρχίσουν τα συμπτώματα.

Ο ΠΟΥ κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία όταν μια ασθένεια εξαπλώνεται μεταξύ χωρών και μπορεί να απαιτηθεί συντονισμένη διεθνής αντίδραση για να τεθεί υπό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

Advertisement