Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σρι Λάνκα: Σχέδιο για μετατροπή μισού εκατομμυρίου ταξί tuk tuk σε ηλεκτρικά στα επόμενα 5 χρόνια

Η Σρι Λάνκα εγκαινίασε την Πέμπτη ένα σχέδιο για την μετατροπή μισού εκατομμυρίου ταξί tuk tuk σε ηλεκτροκίνητα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια με τη βοήθεια του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP).

Το έργο παρουσιάστηκε στη Werahera, μια πόλη στα περίχωρα του Κολόμπο, από τον υπουργό Μεταφορών Bandula Gunawardane και αξιωματούχους του UNDP, στους οποίους έγινε επίδειξη ενός βενζινοκίνητου tuk tuk που μετατράπηκε σε ηλεκτρικό.

«Στη Σρι Λάνκα, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που χαρακτηρίζεται από την περιορισμένη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή ενέργεια ενισχύει την ανάγκη να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επίσης να εγκαταλείψουμε σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του UNDP στη Σρι Λάνκα, Asuza Kubota.

Με περισσότερα από ένα εκατομμύριο tuk tuks να κινούνται με βενζίνη στη χώρα, η στροφή προς πιο πράσινα και πιο καθαρά οχήματα θα μείωνε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Σρι Λάνκα και θα μείωνε την εξάρτησή της από τις εισαγωγές καυσίμων – κάτι για το οποίο αγωνιζόταν επί μήνες να πληρώσει όταν τα αποθέματα της χώρας έπεσαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Το UNDP πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη μετατροπή της πρώτης παρτίδας των 200 βενζινοκίνητων tuk tuk στο πλαίσιο του έργου, και ο οργανισμός του ΟΗΕ και η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα θα καταστρώσουν σχέδια για τα υπόλοιπα οχήματα με βάση τα αποτελέσματα της εξάπλωσης.

Ένα ηλεκτρικό tuk tuk μπορεί να διανύσει 80-100 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Αλλά με πολύ λίγες εγκαταστάσεις φόρτισης, οι οδηγοί tuk tuk της Σρι Λάνκα είναι επιφυλακτικοί ότι αυτό είναι πρακτικό.

«Αν απομακρυνθούμε από το σταθμό, τι θα συμβεί; Αν πάμε σε μια ενοικίαση 150 χιλιομέτρων, θα κολλήσουμε στα μισά της διαδρομής», δήλωσε ο Jagath Pushkumara, οδηγός ταξί tuk tuk.

Πηγή: Reuters

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement