Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Dubai Reefs: Αποκαλύφθηκε το «μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης των ωκεανών στον κόσμο»

Μια εταιρεία ανάπτυξης βιώσιμων πόλεων παρουσίασε τα σχέδιά της για το «μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης των ωκεανών στον κόσμο» στις ακτές του Ντουμπάι, το οποίο ονομάζεται Dubai Reefs.

Γνωστή για την ανάπτυξη κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της αύξησης του πληθυσμού, της αστικοποίησης και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η URB έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στο σχεδιασμό και την κατασκευή βιώσιμων πόλεων στο Yiti του Ομάν και στο νησί Yas στο Άμπου Ντάμπι.

Το Dubai Reefs είναι μια βιώσιμη πλωτή κοινότητα που θα φιλοξενεί κατοικίες, καταστήματα καθώς και εκπαιδευτικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις. Με το Dubai Reefs, η URB στοχεύει να «καταστήσει το Ντουμπάι το κέντρο της θαλάσσιας έρευνας, της οικολογικής αναγέννησης και του βιώσιμου τουρισμού παγκοσμίως».

(URB)

Κατά την ανάπτυξη του έργου Dubai Reefs, ο διευθύνων σύμβουλος της URB, Baharash Bagherian, επικεντρώθηκε στη σημασία του ωκεανού για τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος.

«Η υγεία των πόλεών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των ωκεανών μας», δήλωσε. «Ο ωκεανός είναι η πηγή της ζωής που ελέγχει τα πάντα. Δεδομένου ότι τα πάντα στον πλανήτη μας συνδέονται μεταξύ τους, ένας υγιής ωκεανός είναι μια υγιής πόλη. Ο ωκεανός μας θα είναι εντελώς διαφορετικός μέχρι το τέλος του αιώνα, αν δεν αναλάβουμε δράση σήμερα», σημείωσε.

Τα καταλύματα του Dubai Reefs θα λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: ηλιακή, υδροηλεκτρική και κυματική. Παράλληλα θα κατασκευαστεί ένα ερευνητικό ινστιτούτο που θα εστιάσει στην προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος του Ντουμπάι. Ένας τεχνητός ύφαλος 199 τετραγωνικών χιλιομέτρων θα δημιουργήσει ένα φυσικό περιβάλλον για πάνω από 1 δισεκατομμύριο κοράλλια και 100 εκατομμύρια μαγκρόβια δέντρα. Αυτά τα παράκτια οικοσυστήματα θα δεσμεύουν και θα αποθηκεύουν άνθρακα, αντισταθμίζοντας μέρος της ζημίας που προκλήθηκε από την εξόρυξη πετρελαίου και την εκβάθυνση στις ακτές του Ντουμπάι τις προηγούμενες δεκαετίες.

(URB)

Το ινστιτούτο θα εστιάσει στην εκπαίδευση και τη διατήρηση και στοχεύει να ηγηθεί μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας καθαρισμού των ωκεανών για την απομάκρυνση των πλαστικών απορριμμάτων, διασφαλίζοντας ότι το παράκτιο οικοσύστημα του Ντουμπάι θα λειτουργεί μακροπρόθεσμα ως αποθήκη άνθρακα.

Εκτός από τη μετατροπή του Ντουμπάι σε οικολογικό προορισμό, το Dubai Reefs αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μιας πράσινης οικονομίας.

«Πέρα από τη δημιουργία ενός μοναδικού βιώσιμου προορισμού για τον οικοτουρισμό και τη θαλάσσια έρευνα, το Dubai Reefs στοχεύει να γίνει ένα σχέδιο για τη ζωή στον ωκεανό, μετριάζοντας παράλληλα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος.

ΠΗΓΗ: New Atlas

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement