Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Samsung μειώνει την παραγωγή τσιπ για πρωτη φορά έπειτα από 14 χρόνια στον απόηχο απωλειών στα κέρδη της

Η Samsung Electronics θα μειώσει σημαντικά την παραγωγή τσιπ μνήμης μετά την ανακοίνωση ότι κατέγραψε τα χειρότερα κέρδη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 96% στα 600 δισεκατομμύρια γουόν (455,5 εκατομμύρια δολάρια).

Όπως αναφέρει το CNN, οι μετοχές του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ μνήμης και τηλεοράσεων στον κόσμο αυξήθηκαν κατά 3% στις πρώτες συναλλαγές, ενώ οι μετοχές της ανταγωνίστριας SK Hynix σημείωσαν άνοδο 5%, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν τα σχέδια για τη μείωση της παραγωγής ώστε να διατηρηθεί η τιμολογιακή ισχύς.

«Η ζήτηση των τσιπ μνήμης μειώθηκε απότομα λόγω της μακροοικονομικής κατάστασης και της υποτονικής ζήτησης, καθώς πολλοί πελάτες συνεχίζουν να προσαρμόζουν τα αποθέματά τους για οικονομικούς λόγους», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα έκανε μικρές προσαρμογές, όπως παύση για την ανακαίνιση των γραμμών παραγωγής, αλλά όχι πλήρη περικοπή. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το μέγεθος της σχεδιαζόμενης περικοπής.

Με την ζήτηση για τεχνολογικές συσκευές να είναι υποτονική λόγω του πληθωρισμού, οι αγοραστές ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των φορέων εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων και των κατασκευαστών smartphone και προσωπικών υπολογιστών, δεν πραγματοποιούν νέες αγορές τσιπ αλλά χρησιμοποιούν τα αποθέματά τους.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 ο τομέας των τσιπ μνήμης υπέστη ζημίες άνω των 4 τρισεκατομμυρίων γουόν (3,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων), καθώς μειώθηκαν οι τιμές και οι αξίες των αποθεμάτων.

Τα έσοδα της εταιρείας πιθανότατα μειώθηκαν κατά 19% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους σε 63 τρισεκατομμύρια γουόν, δήλωσε η Samsung. Η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει λεπτομερή αποτελέσματα, αργότερα αυτό το μήνα.

ΠΗΓΗ: CNN

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement