Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Samsung μειώνει την παραγωγή τσιπ στον απόηχο της μεγάλης πτώσης στα κέρδη της

Η Samsung Electronics θα μειώσει σημαντικά την παραγωγή τσιπ μνήμης μετά την ανακοίνωση ότι κατέγραψε τα χειρότερα κέρδη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 96% στα 600 δισεκατομμύρια γουόν (455,5 εκατομμύρια δολάρια).

Όπως αναφέρει το CNN, οι μετοχές του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ μνήμης και τηλεοράσεων στον κόσμο αυξήθηκαν κατά 3% στις πρώτες συναλλαγές, ενώ οι μετοχές της ανταγωνίστριας SK Hynix σημείωσαν άνοδο 5%, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν τα σχέδια για τη μείωση της παραγωγής ώστε να διατηρηθεί η τιμολογιακή ισχύς.

«Η ζήτηση των τσιπ μνήμης μειώθηκε απότομα λόγω της μακροοικονομικής κατάστασης και της υποτονικής ζήτησης, καθώς πολλοί πελάτες συνεχίζουν να προσαρμόζουν τα αποθέματά τους για οικονομικούς λόγους», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα έκανε μικρές προσαρμογές, όπως παύση για την ανακαίνιση των γραμμών παραγωγής, αλλά όχι πλήρη περικοπή. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το μέγεθος της σχεδιαζόμενης περικοπής.

Με την ζήτηση για τεχνολογικές συσκευές να είναι υποτονική λόγω του πληθωρισμού, οι αγοραστές ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων των φορέων εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων και των κατασκευαστών smartphone και προσωπικών υπολογιστών, δεν πραγματοποιούν νέες αγορές τσιπ αλλά χρησιμοποιούν τα αποθέματά τους.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 ο τομέας των τσιπ μνήμης υπέστη ζημίες άνω των 4 τρισεκατομμυρίων γουόν (3,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων), καθώς μειώθηκαν οι τιμές και οι αξίες των αποθεμάτων.

Τα έσοδα της εταιρείας πιθανότατα μειώθηκαν κατά 19% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους σε 63 τρισεκατομμύρια γουόν, δήλωσε η Samsung. Η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει λεπτομερή αποτελέσματα, αργότερα αυτό το μήνα.

ΠΗΓΗ: CNN

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement