Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στρεπτόκοκκος A: «Καμπανάκι» για αύξηση ανά την Ευρώπη – Σε ποιες χώρες εμφανίζει την μεγαλύτερη έξαρση

Για αύξηση των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου Α ανά την Ευρώπη προειδοποιούν οι επικεφαλείς Υγείας χωρών ανά την ήπειρο. Κάνουν μαλιστα λόγο για αύξηση «πολλές φορές υψηλότερη από τα επίπεδα πριν από την πανδημία» που καταγράφηκαν λ.χ. στη Γαλλία.

Γίνεται λόγος για μεγάλη αύξηση, ενδεικτικά τον Σεπτέμβριο, ειδικά σε παιδιά ηλικίας έως 10 ετών.

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 169 μολύνσεις σε παιδιά ηλικίας 14 ετών και κάτω από τον Σεπτέμβριο.

Η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ολλανδία σημειώνουν επίσης μεγάλη αύξηση, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η μόλυνση, η οποία είναι συνήθως ήπια, έχει στερήσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 16 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι προειδοποιούν τις εταιρείες που προμηθεύουν τα ζωτικής σημασίας αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της λοίμωξης, ότι κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο εφόσον διαπιστωθεί ότι αυξάνουν τις τιμές.

Σημειώνεται ότι τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου Α μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της οστρακιάς.

Αν και η συντριπτική πλειονότητα των λοιμώξεων είναι σχετικά ήπιες, κάποιες φορές τα βακτήρια μπορούν, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσουν επεμβατικό στρεπτόκοκκο της ομάδας Α (iGAS), μια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή.

Δύο από τις σοβαρότερες, αλλά σπάνιες μορφές αυτής της διεισδυτικής νόσου, είναι η νεκρωτική απονευρωσίτιδα και το σύνδρομο του στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε ότι η αύξηση δεν συνδέεται με κάποιο νέο στέλεχος ιού.

Πηγή: DailyMail.cο.uk

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

Advertisement